Hummus Bawang Putih Berkrim

Bermula dengan kacang kuda kering menghasilkan hummus yang lebih enak dan halus, tetapi jika anda lebih suka menggunakan kacang ayam kaleng, langkau dua langkah pertama dan tambahkan kacang goreng ke pemproses makanan seperti yang anda lakukan pada langkah 4.

Jika anda melangkau bawang putih panggang juga, anda boleh membuang cengkeh atau dua bawang putih mentah untuk menambah citarasa rasa.

Hasil:

8


hidangan

Masa Persediaan:

0

Jam

5

minit

Jumlah masa:

10

Jam

0

minit

Bahan-bahan
Untuk hummus
1 c.
kacang kiwi kering (atau kacang 2 (15-oz.))
2 sudu kecil.
baking soda, dibahagikan
1 sudu besar.
jus lemon
1/2 c.
tahini
1 sudu kecil.
jintan
1 1/2 sudu teh.
garam kosher
1/2 sudu teh.
serpihan lada merah
Lada hitam tanah baru
3/4 c.
minyak zaitun, ditambah lagi untuk topping
Paprika, untuk hiasan
Pasli dicincang segar, untuk hiasan
Untuk bawang putih panggang (pilihan)
1
kepala bawang putih
2 sudu kecil.
minyak zaitun tambahan
Garam kosher
Lada hitam tanah baru
Arah
  1. Letakkan kacang ayam dan 1 sudu kecil baking soda dalam mangkuk besar dan tutup dengan air sekurang-kurangnya satu inci. Biarkan rendam semalaman.
  2. Panaskan ketuhar hingga 400 °. Kentang kacang dan letakkan di dalam periuk besar. Masukkan sudu soda bakar yang sisa dan tutup dengan air sekurang-kurangnya satu inci lagi. Bawa hingga mendidih kemudian tutup dan kurangkan haba. Biarkan masak sehingga lembut dan hancur, 1 jam. Skim busa dari bahagian atas seperti yang diperlukan.
  3. Jika menggunakan, bawang putih panggang: Potong bahagian atas kepala bawang putih. Gerimis dengan minyak zaitun dan musim dengan garam dan lada. Balut dalam foil dan letakkan di dalam hidangan cetek. Panggang hingga keemasan dan lembut, 40 minit. Biarkan sejuk kemudian keluarkan bawang putih.
  4. Pukat kacang dan letakkan di dalam mangkuk pemproses makanan. Masukkan bawang putih (jika menggunakan), jus lemon, tahini, jintan, garam, serai lada merah, dan lada. Campurkan sehingga licin.
  5. Dengan pemproses makanan yang berjalan, perlahan-lahan menyalurkan minyak zaitun sehingga hummus pada konsistensi yang diinginkan.
    Spoon hummus ke dalam mangkuk dan atas dengan minyak zaitun, paprika, dan pasli.

gambar

Parker Feierbach

BELI SEKARANG Pemproses Makanan Hitam + Decker, $ 29, amazon.com

Loading...