Kek Rolo Giant

Giant Rolo Cake

John Komar

Pencinta Rolo, cuba jangan kecewa apabila melihat kek ini.

Hasil:

8
– 10

Masa Persediaan:

0

Jam

10

minit

Jumlah masa:

0

Jam

45

minit

Bahan-bahan
1
kotak kek makanan syaitan kotak, ditambah bahan yang dipanggil di atas kotak
1
15-oz. balang karamel
1 1/2 c.
krim tebal
3 c.
cip coklat
Arah
  1. Panaskan ketuhar hingga 350 °. Baris empat 8 “kue kue dengan kertas parchment kemudian gris dengan semburan masak. (Sebagai alternatif, anda boleh membakar lapisan kek dalam kumpulan.)
  2. Sediakan kek adunan mengikut arahan pakej, kemudian bahagikan adunan antara kuali. Bakar sehingga tusuk gigi dimasukkan ke dalam tengah keluar bersih, kira-kira 20 minit. Biarkan kek sejuk selama 10 minit dalam kuali kemudian terbalik ke rak penyejukan untuk menyejukkan sepenuhnya.
  3. Menggunakan 4 “pemotong biskut, potong pusat dari dua kek. Kupas semua kek selama kira-kira satu jam.
  4. Sementara itu, buat ganache: letakkan cip chocolate dalam mangkuk sederhana dan tahan panas dan sisihkan. Panaskan krim berat dalam periuk kecil di atas api sederhana. Apabila gelembung mula memecahkan permukaan di sekitar tepi kuali, matikan haba. Tuangkan krim panas ke atas kerepek coklat, teruskan sehingga sos lembut.
  5. Letakkan lapisan kek penuh pertama pada pinggan hidangan kemudian letakkan lapisan nipis ganache di atas. Teratas dengan lapisan cutout, kemudian menyebarkan ganache di sekeliling lubang. Teratas dengan lapisan cutout kedua dan menyebarkan ganache di sekeliling lubang. Tuangkan karamel ke dalam lubang, menyebarkan ganache di sekitar pusat, kemudian tutup dengan lapisan kek penuh kedua.
  6. Menggunakan pisau serrated, mengukir di sekitar tepi kek untuk membentuk bentuk Rolo. Tutup seluruh kek dengan ganache, kemudian paip ganache di sekitar pusat kek untuk meniru Rolo.
  7. Dinginkan selama sekurang-kurangnya 15 minit untuk membiarkan ganache ditetapkan sebelum disajikan.

Giant Rolo Cake

John Komar

Loading...