Lobster disumbat dengan ketam Imperial

Jika anda berada dalam mood untuk berbelanja hebat atau hanya ingin menarik perhatian orang yang istimewa, ini adalah hidangan untuk dibawa ke meja.

Hasil:

2

Masa Persediaan:

0

Jam

15

minit

Masa Masak:

0

Jam

25

minit

Jumlah masa:

0

Jam

40

minit

Bahan-bahan
2
ekor lobster
6 oz.
daging kepiting benjolan
1/4 c.
Mayonis Hellman
1/2 sudu teh.
gula
1/2 sudu teh.
teluk lama
1 sudu kecil.
parsli Itali yang cincang halus
1 sudu kecil.
lada merah cincang halus atau lada merah panggang
1
telur besar
memerah jus lemon
4 oz.
mentega tanpa garam
Arah
  1. Buat ketam ketam: Campurkan mayonis, telur, gula, teluk lama, lada, dan pasli bersama-sama dan kacau dengan baik. Campurkan dengan lembut dengan daging kepiting benjolan.
  2. Dinginkan selama 1 jam sebelum menggunakan.
  3. Buat lobster: Cairkan mentega. Lepaskan ekor udang lobster di tengah, berhati-hatilah untuk tidak memisahkan sepenuhnya lobster sepanjang jalan. Tarik daging lobster keluar dari cangkerang, meninggalkan penutup akhir di dalam cangkerang.
  4. Kipas ekor dan bengkokkannya ke atas sehingga anda mendengar sedikit snap, ini akan membantu mengekalkan ekor yang diingini. Tolak kedua-dua bahagian cangkerang bersama-sama dan letakkan udang pengasingan di bahagian atas cangkerang.
  5. Minum beberapa mentega di atas udang galah, menempah beberapa untuk menyelesaikan hidangan, dan letakkan dalam kuali penaik dan ke dalam ketuhar 350 darjah F. Biarkan lobster dibakar selama 5 minit supaya kawasan itu disumbat sebahagiannya dimasak.
  6. Tanggalkan lobster dari ketuhar selepas memasak separa dan bahagikan campuran imperium ketam ke dalam dua bahagian. Stuff atas setiap ekor udang lobster, membuat gundukan dengan ketam kastil. Kembalikan udang ke oven dan teruskan baking selama 15-20 minit, sehingga topping mempunyai warna emas yang bagus.
  7. Keluarkan udang galah dari oven dan sudu hanya sedikit lebih banyak mentega di atas.
  8. Hidangkan dengan hidangan sampingan kegemaran anda, dan selepas menyampaikan hidangan ke meja, perlahan-lahan keluarkan udang galah sepenuhnya dari kulit dan kembali ke piring. Hidangkan dengan lebih banyak mentega cair, jika dikehendaki.

Lobster Stuffed with Crab Imperial

Baiklah oleh Chef Dennis

Loading...