Martha Stewart Vs. Kris Jenner: Yang Mac N ‘Keju Lebih Baik?

Kris Jenner mendakwa bahawa makaroni dan keju Kim adalah yang terbaik. Ia adalah hidangan bintang selfie yang berfungsi pada parti tarian bulanan ibunya. Bunyi krazy? Baca sendiri di buku masakan Kris, Di Dapur Dengan Kris: Kolaborasi Kardashian-Jenner Family Favorites. Kris berkongsi maklumat ini pada halaman yang sama seperti “Super Cheesy Macaroni dan Keju Kim,” yang mengelirukan bukan resipi anak perempuannya. “Saya bangga mengatakan bahawa keluarga saya suka seperti Kim,” kata Jenner.

Untuk menjadi jelas, dia tidak mendakwa ia adalah yang terbaik di dunia. (Ingat, itu Kim.) Dan dia pastinya tidak mencari daging dengan Martha (tidak seperti Chrissy Tiegan, yang mendakwa ayam panggangnya lebih baik daripada Ina). Raking smackdown ini berlaku kerana kita sedang mati untuk mengetahui bagaimana resipi Kris ‘ENIX-keju berdiri untuk klasik yang cuba dan benar. Saya ragu-ragu, untuk mengatakan sedikit.

Cari internet untuk “sempurna makaroni dan keju,” dan resipi Martha akan menjadi salah satu yang pertama muncul. Banyak laman makanan dan blog yang sumpah itu adalah yang terbaik. Malah The New York Times telah memberikan kelulusannya. Resipi Kris Jenner tidak begitu terkenal. Kebanyakan orang tidak tahu di ibu yang terkenal mempunyai buku masakan. Inilah caranya menentang Martha.

Kris v Martha Mac & Cheese

John Komar

RECIPE KRIS

Kris memanggil Velveeta, Gruyere, cheddar, mozzarella, keju kambing dan Parmesan – bilangan keju yang mengejutkan bahawa tiada resipi Delish yang pernah dipanggil dalam satu hidangan. Saya fikir pasti perisa akan bertembung, tetapi mereka tidak. Terdapat hanya seperempat cawan sebahagian besar daripada mereka. Isu saya tidak begitu banyak kerana ia adalah kesulitan dan kos membeli enam jenis keju. Terutamanya apabila Velveeta terlalu kuat. Kris mengatakan anda boleh melangkau tiga daripada mereka dan hanya menggunakan Velveeta, Cheddar dan Gruyere, yang saya pasti akan mengesyorkan.

Juga dalam resipi Kris adalah bawang parut, serbuk mustard dan daun telur. Apa itu? Mereka semua merenung di bechamel sebelum keju masuk. Di sinilah pasukan Delish terbahagi luas. Daun teluk memberikan mac rasa secukupnya-esque. Digabungkan dengan keju yang diproses, saya bukan peminat tetapi terkejut mendapati kebanyakan orang berada.

Kris Jenner Mac & Cheese

John Komar

RECIPE MARTHA

Jika anda mencari mac klasik, ini sahaja. Terdapat dua jenis keju: cheddar putih tajam dan Gruyère (atau Pecorino Romano jika anda suka), menghasilkan sos yang sangat tradisional. Selepas mencuba Kris, ramai orang menemui saus Martha yang membosankan. Walaupun hanya ada satu per empat sudu teh pala, satu rasa tester mengatakan ia sangat menggembirakan.

Topping roti adalah apa yang menjadikan mac Martha selain daripada orang lain. Daripada serbuk roti, Martha mengetuk potongan roti putih yang “baik” dan melemparkannya dengan mentega cair sebelum dibakar di atas mac. Pasukan Delish terbahagi kepada bagaimana perasaan mereka. Separuh menyukai crouton seperti hiasan, yang lain menemui tekstur yang pelik terhadap makaroni berkrim.

Martha Mac & Cheese

John Komar

THE VERDICT

Kris menang! Tetapi bukan dengan tanah runtuh. Kerana saya sendiri mengundi untuk Martha, saya bertanya kepada rakan sekerja saya mengapa mereka memilih Kris. Inilah yang mereka katakan.

“Saya fikir ia kurang sengit. Ia mengingatkan saya pada kotak mac & keju kotak mewah.” – Joanna Saltz, Pengarah tapak.

“Rasanya lebih banyak rasa. Martha terasa seperti apa-apa.” – Rheanna O’Neil Bellomo, Editor Berita dan Residen Mac dan Cheese Hater

“Kris ‘mempunyai lebih banyak rasa … saya boleh merasakan bawang putih atau bawang.” – Hannah Doolin, Editor

“Kelebihan pedas yang lembut menjadikannya pemenang untuk saya.” Phillip Swift, Penerbit Video Kanan

PIN IT UNTUK SELURUH DUNIA:

gambar

Ikuti Delish di Instagram.