Panggang Ayam Panggang dan Wortel dengan Old Bay Aioli

Panggang Chicken Thighs and Carrots with Old Bay Aioli Recipe

Judy Kim

Aioli pedas membuat makan malam ayam ini sebagai pemenang sebenar.

Hasil:

4

Masa Persediaan:

0

Jam

10

minit

Jumlah masa:

0

Jam

45

minit

Bahan-bahan
2 lb.
wortel
8
paha ayam, dibilas dan kering
1/4 c.
minyak zaitun extra virgin, ditambah lagi untuk gerimis
garam kosher
Lada hitam tanah baru
1 c.
mayonis
2 sudu kecil.
Perasa Lama Bay
1/4 c.
jus lemon yang baru dimasak
2 sudu kecil.
bawang putih yang dicincang
1/4 c.
pasli segar dicincang
Garam laut Maldon
Arah
  1. Tempatkan rak oven di atas ketuhar ketiga dan bawah ketuhar. Panaskan ketuhar ke 400 ° dan garam dua panci setengah lembar dengan kertas kertas.
  2. Scrub dan bilas lobak. Letakkan wortel dan ayam pada kuali dan gerimis dengan minyak zaitun. Urut minyak seluruh dan musim dengan garam dan lada. Sebarkan wortel sekata dalam satu lapisan pada satu kuali lembaran dan bahagian kulit ayam sehingga pada kuali lembar kedua. Letakkan wortel di atas rak dan ayam di atas rak, dan panggang selama 30 minit.
  3. Di dalam mangkuk persiapan mini atau pemproses makanan, tambah mayonis, 1/4 cawan minyak zaitun, Old Bay, jus lemon dan bawang putih. Campurkan sehingga licin. (Jika sos terlalu tebal, tambah lebih banyak jus lemon atau minyak zaitun.) Tempatkan dalam mangkuk kecil.
  4. Selepas 30 minit, laraskan ketuhar pada penetapan broiler. Ayam broil sehingga kulitnya rangup dan coklat keemasan, 4 minit. Hidangkan ayam panggang dan wortel dengan gerimis dari Old Bay aioli dan hiaskan dengan pasli dan taburan garam laut.
Loading...