Raspberry Mousse Pie

Mentega berkrim, sejuk cukup merah jambu dan sempurna untuk Hari Ibu, tetapi anda boleh bergantung pada semua musim yang panjang. Hidangan pencuci mulut hanya mengambil masa 30 minit untuk disatukan dan benar-benar bebas.

Hasil:

12

Masa Persediaan:

0

Jam

20

minit

Jumlah masa:

0

Jam

40

minit

Bahan-bahan
semburan masak nonstick
7
biskut Graham
3 sudu besar.
jus lemon segar
2 1/4 sudu teh.
serbuk gelatin (dari satu 1/4-ons paket)
5 c.
raspberi segar
1/2 c.
gula
2 sudu besar.
gula
2 c.
krim berat sejuk
Arah
  1. Rapi melapikkan telur bakar logam segiempat 9 inci dengan semburan memasak dan garis dengan kertas kertas, meninggalkan berlipat 2 inci pada semua sisi. Susun keropok graham dalam satu lapisan di dalam kuali, memecahkannya agar sesuai dengan keperluannya. Letakkan jus lemon dalam mangkuk kecil dan taburkan dengan gelatin. Biarkan duduk sehingga gelatin melembutkan, 3 minit. Dalam pengisar, haluskan 2 cawan raspberi sehingga licin, mengikis mangkuk bawah seperti yang diperlukan. Tuangkan melalui ayakan mesh halus ke dalam cawan ukur, menekan padat (anda harus mempunyai kira-kira 1 cawan puri); membuang pepejal.
  2. Dalam periuk kecil, pasangkan serbuk raspberi dan 1/2 cawan gula ke medium. Masak hingga bentuk buih di tepi. Masukkan campuran gelatin dan masak, kacau sentiasa, sehingga gelatin larut, kira-kira 1 minit. Campurkan campuran ke dalam mangkuk kecil dan biarkan sejuk hingga suhu bilik, 20 minit. Dalam mangkuk besar, gunakan pengadun elektrik, pukul krim dan 2 sudu gula pada medium-tinggi sehingga bentuk teguh, kira-kira 4 minit. Dengan spatula getah, perlahan-lahan melipat dalam campuran serbuk raspberry sehingga digabungkan. Tuangkan keropok graham. Lapis licin dengan spatula mengimbangi dan laraskan 3 cawan raspberi di atas. Dinginkan sehingga ditetapkan, kira-kira 2 jam (atau sehingga semalam).
  3. Menggunakan kulit, perlahan-lahan angkat pai dari kuali dan letakkan pada pinggan mangkuk. Kupas kulit dari sisi pai; trim kertas berlebihan dengan gunting atau pisau tajam. Potong 12 keping untuk dipasangkan.

raspberry mousse pie

Loading...