Roti Tuscan

Roti Tuscan yang lazat ini adalah pujian yang sempurna untuk apa-apa sup atau salad.

Cal / Serv:
147
Hasil:

16

Masa Persediaan:

0

Jam

30

minit

Masa Masak:

0

Jam

40

minit

Jumlah masa:

1

jam

10

minit

Bahan-bahan
1 sudu kecil.
yis kering aktif
2 c.
air suam (110 hingga 115 darjah)
5 c.
tepung serba guna dan tambahan untuk menguli
Minyak untuk menyumbat mangkuk
Cornmeal untuk membersihkan kuali
Air dalam botol semburan untuk misting
Arah
 1. Hari sebelum dibakar: Larutkan 1/4 sudu teh yis dalam 2/3 cawan air suam dalam mangkuk sederhana dan biarkan berdiri sehingga berbuih, kira-kira 10 minit. Kacau dalam 1 1/3 cawan tepung dan kacau sehingga dicampur. Tutup dengan balutan plastik dan biarkan berdiri pada suhu bilik dalam sekelip mata.
 2. Keesokan harinya, larutkan 3/4 sudu teh yis dalam 1/3 cawan air dalam mangkuk sederhana dan biarkan berdiri sehingga busa,
  kira-kira 10 minit. Tambah campuran yis pertama dan baki 1 cawan air dan kacau rata. Kacau di
  baki 3 2/3 cawan tepung, kira-kira 1 cawan pada satu masa, sehingga bentuk doh; belok ke permukaan yang terapung. Kukuk doh sehingga halus dan kenyal, kira-kira 10 minit, taburkan hanya tepung tambahan yang cukup ke atas doh untuk mengelakkannya daripada melekat pada tangan anda dan permukaan kerja.
 3. Ringankan sedikit mangkuk besar dengan minyak dan tambah adunan. Matikan doh ke atas supaya ia dilenyapkan di semua sisi. Tutup dengan balutan plastik dan biarkan berdiri sehingga dua kali ganda secara pukal, kira-kira 1 jam.
 4. Keluarkan doh ke permukaan kerja dengan perlahan dan tarik tepi di bawah untuk membentuk bola besar dengan a
  atas licin. Sekiranya anda mempunyai batu pizza atau jubin kuari untuk melengkapkan rak ketuhar, letakkan di dalam ketuhar dan letakkan adunan pada kepingan kertas. Jika anda tidak mempunyai batu / jubin pizza, taburkan lembaran baking berat dengan cornmeal dan perlahan-lahan meletakkan doh di atas. Tutup doh dengan tuala dapur yang bersih dan diketepikan untuk naik sehingga dua kali ganda secara pukal, kira-kira 1 jam.
 5. Untuk membakar roti: Panaskan ketuhar hingga 450 darjah. (Tinggalkan batu pizza / ubi di dalam ketuhar untuk memanaskan.) Dengan pisau cukur yang bersih atau pisau tajam, potong grid tic-tac-toe di bahagian atas adunan. Geser roti dan minyak di atas batu pizza / jubin dengan roti atau pizza atau letakkan lembaran roti dengan roti ke dalam ketuhar. Bakar roti 15 minit, goblokkan roti setiap 5 minit dengan air dari botol semburan. Kurangkan haba hingga 400 darjah dan panggang roti sehingga berkerut dan dimasak, kira-kira 25 minit lebih lama. Keluarkan roti dan biarkan sejuk sepenuhnya pada rak dawai sebelum mengiris.

<p>Crouton terbaik dibuat dengan sisa, roti zucchini hari tua. Rempah-rempah tambahan roti yang disajikan dengan baik.</p><p><b>Resipi:</b><b>Zucchini Roti dan Croutons</b></p><p>“title =” Roti ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f61ef68465a_-_bread-assortment-200-63166572.jpg?crop=1xw:1.0xh;center, atas & saiz semula = 480: * ”<br/>/></picture></div></div><div class= GettyImages / StockDisc

Loading...