Sriracha Udang Tacos

Sriracha Shrimp Tacos Recipe

Judy Kim

Bukti bahawa makanan laut Taco bukan sekadar tambang musim panas.

Hasil:

4

Masa Persediaan:

0

Jam

15

minit

Jumlah masa:

0

Jam

20

minit

Bahan-bahan
5 sudu kecil.
Sriracha, dibahagikan
2 sudu besar.
sos soya
2
bawang putih ulas, cincang
1 lb.
udang, ekor dikeluarkan, dikupas dan diveined
1 c.
krim masam
1/2 sudu teh.
minyak bijan
1 sudu kecil.
madu
2
limau
garam kosher
2 c.
kubis ungu dicincang
1/4 c.
cilantro cincang segar
1 sudu besar.
minyak canola
8
tortilla jagung
Arah
  1. Dalam mangkuk campuran yang besar kacau bersama 3 sudu Sriracha, kecap, dan bawang putih; tambah udang dan kacau sehingga disalut dengan baik. Diketepikan untuk merapikan.
  2. Sementara itu, dalam beg kecil Ziploc tambah krim masam dan baki 2 sudu teh Sriracha; beg rapat semasa memerah udara berlebihan. Simpan di dalam peti sejuk sehingga bersedia untuk berkhidmat. Dalam mangkuk campuran sederhana, gabungkan minyak bijan, madu, dan semangat dan jus satu kapur; musim dengan 1/2 sudu teh garam. Tolak perlahan-lahan bersama kubis dan ketumbar; mengetepikan.
  3. Dalam periuk besar di atas api yang sederhana tinggi, minyak haba. Tuangkan udang dan keringkan; buang pengasam. Udang sear hingga sedikit karamel, kemudian flip. Masak sehingga udang tegas, kira-kira 3 minit, kemudian hantar ke pinggan.
  4. Dalam kuali kering di atas api sederhana, tortilla hangat dan pindahkan ke pinggan. Tutup dengan tuala dapur yang bersih untuk memanaskan badan. Berkumpul tacos dengan segelintir bubur kubis dan beberapa kepingan udang. Potong 1/8 “sudut dari beg plastik dan perit dengan gerimis krim Sriracha-masam di atas udang. Potong kapur selebihnya menjadi baji dan sajikan segera.
Loading...