Stir-Fry Daging dengan Soba Mie

Daging lembu Stir Fry with Soba Noodles Recipe

Judy Kim

Lihat ya, lancar.

Hasil:

4

Masa Persediaan:

0

Jam

20

minit

Jumlah masa:

0

Jam

35

minit

Bahan-bahan
8 oz.
mi soba
minyak sayuran
1/2 lb.
kacang hijau, dipotong dan potong 1 “kepingan
3 sudu besar.
sos soya
2 sudu besar.
gula perang
1 sudu besar.
cuka beras
1 sudu kecil.
serbuk mustard
3 sudu besar.
tepung jagung, dibahagikan
1 lb.
flank steak, dihiris nipis
garam kosher
Lada hitam tanah baru
2
bawang putih ulas, cincang
1/2 c.
bawang cincang
1 sudu besar.
halia segar parut
1/2 c.
bawang hijau yang dicincang
Arah
  1. Dalam periuk besar yang dipenuhi air, masak mi soba mengikut arahan pakej. Muangkan mi, menyimpan air, dan hantar ke mangkuk. Gerimis dengan minyak sayuran dan melemparkan bersama; mengetepikan. Sediakan mangkuk air sejuk dengan kiub ais. Masak kacang hijau dalam air mi soba selama 2 minit. Parit dan bilas di bawah air sejuk; memindahkan ke mandi ais.
  2. Sementara itu dalam mangkuk kecil kacau bersama kicap, gula perang, cuka beras dan serbuk mustard. Dalam campuran mangkuk kecil yang berasingan bersama-sama 2 sudu tepung jagung dan 1/4 cawan air. Mengetepikan.
  3. Bilas dan ketatkan daging lembu. Dalam mangkuk campuran, musim dengan garam dan lada kemudian tuangkan bersama-sama dengan biji jagung sisa sehingga dibalut dengan baik. Dalam tumis besar pada suhu tinggi, tambah 2 sudu minyak sayur-sayuran. Apabila kuali panas tapi tidak merokok tambah daging lembu dan masak selama 2 minit pada setiap sisi. Masak dalam dua kelompok, kemudian pindahkan ke pinggan.
  4. Tambah 1 minyak sayur-sayuran sudu untuk tumis saut dengan api sederhana rendah. Masak bawang putih, bawang dan halia selama 2 minit. Tuangkan dalam sos dan kacau dalam kacang hijau dan daging lembu; meningkat kepada haba sederhana tinggi. Kacau bubur jagung dan tuangkan ke dalam periuk. Campurkan sehingga semuanya disalut dengan baik dan dilemparkan bersama dengan mi soba. Pindahkan ke mangkuk dan hiaskan dengan bawang hijau.
Loading...