Sweet-Potato Bourbon Bundt Cake

Resipi ini untuk kek roti bourbon bundt manis adalah dari “Bundt Classics” oleh Dorothy Dalquist.

Hasil:

16

Bahan-bahan
1 1/2 c.
gula perang gelap yang kuat
c.
mentega tanpa garam
2
telur besar
1 c.
kentang manis yang telah dimasak
1 sudu kecil.
ekstrak vanila tulen
2 3/4 c.
tepung serbaguna
3/4 c.
susu
c.
bourbon atau jus epal
1 sudu besar.
serbuk penaik
1 sudu kecil.
rempah labu labu
3/4 tsp.
garam
Sembur semburan masak tanpa tepung dengan tepung
3 sudu besar.
pecan cincang
Bourbon Syrup
Arah
  1. Panaskan ketuhar kepada 325 darjah F.
  2. Di dalam mangkuk pengadun elektrik yang dilengkapi dengan lampiran paddle, campurkan bersama gula perang, mentega, dan telur sehingga sangat ringan dan lembut. Masukkan kentang manis dan vanila; mengalahkan untuk menggabungkan. Masukkan tepung, susu, bourbon, serbuk penaik, rempah pai, dan garam; Campurkan sehingga diperbadankan. Semburan ringan 10- atau 12-cup Bundt pan dengan semburan masak. Taburkan bahagian bawah dan sisi kuali dengan pecan. Tuangkan dalam kek adunan.
  3. Bakar sehingga tusuk gigi yang dimasukkan ke tengah kek keluar bersih, 50 hingga 60 minit. Biarkan sejuk 10 minit. Keluarkan dari kuali; sejuk sepenuhnya pada rak dawai. Berus kek dengan sirap bourbon. Hidangkan kek keju dengan sirap apa pun.

    Mencari lebih banyak idea pencuci mulut? Semak buatan sendiri resipi cookie cip coklat, resipi pai epal, dan resipi kek coklat.

<p>Resipi ini untuk kek roti bourbon bundt manis adalah dari “Bundt Classics” oleh Dorothy Dalquist.</p><p><b>Resipi: Sweet-Potato Bourbon Bundt Cake</b></p><p>“title =” Sweet-Potato Bourbon Bundt Cake ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f64838d0c63_-_sweet-potato-bourbon-bundt-cake-mslo0713-de.jpg?crop=1xw : 1.0xh; center, top & resize = 480: * ”<br/>/></picture></div></div><div class= Baiklah oleh Martha Stewart