Anda Belum Hidup Sehingga Anda Telah Mencuba Ramen Disco Fries

Bagi orang di luar Jersey dan / atau tidak dikenali dengan “kentang goreng,” sudah tiba masanya untuk mendapatkan kelajuan. Kerana mereka benar-benar luar biasa dan mungkin lebih baik daripada poutine. Frites ditenggelamkan dalam saus dan ditutup dengan keju cair (bukan dadih keju) ?! Ya, Kanada, saya pergi ke sana.

Chef New York City Esther Choi dibesarkan di State Garden dan mempunyai kasih sayang yang mendalam untuk makanan restoran. Begitu banyak, dia melayani mereka di restorannya, Mokbar, sebuah gabungan mi Korea di Brooklyn. (Dia mempunyai lokasi yang lebih kasual di Manhattan, juga.) Dan dia mengambil hidangan adalah rahang-menjatuhkan.

gambar

Chelsea Lupkin

Apabila ia tiba di meja anda, menumpuk tinggi dalam kuali besi kecil yang paling halus, sukar untuk memberitahu apa yang sebenarnya anda lihat … atau apa yang anda bau. Kentang goreng kurus melalui sejumlah besar babi yang ditarik, keju hangus, dan lembaran daun bawang. Tetapi apa lagi ialah aroma yang memabukkan. Ini agak mengingatkan pada Thanksgiving (?!), Jika nenek Korea anda membuat ayam belanda.

Kunci kepada segala-galanya adalah kuah. Esther mencipta satu roux dengan mentega dan tepung kemudian whisks di ramen daging babi ramen buatan rumah sehingga ia adalah sos yang halus dan sutera. Saya boleh jujur ​​minum tong sampah itu. SO. BANYAK. FLAVOR. Dan betul-betul sempurna untuk kentang goreng rangup.

gambar

Chelsea Lupkin

Kuah, seperti yang anda boleh bayangkan, adalah sangat kaya, jadi kimchi pedas (juga dibuat di rumah) adalah tambahan bagus. Jika anda ragu-ragu bagaimana mozz selera dengan semua unsur-unsur Asia (ada juga nori!), Saya boleh memberi jaminan kepada anda lebih daripada kerja-kerja. Ada panas, kekeringan, kesegaran, dan kekurangan dalam campuran, dan keju 100% diperlukan.

gambar

Chelsea Lupkin

TIP PRO: Babi yang ditarik tidak secara teknis di menu (namun!), Tetapi anda boleh meminta di Brooklyn, dan pelayan anda dengan senang hati akan menambahkannya kepada pesanan anda – jika masih terdapat di dapur. (Ia berjalan dengan cepat semasa jam gembira.)

Ikut Delish pada Instagram.

Loading...