Tiada Tempahan Bukan Hanya Tayangan TV, Itu Buku!

Apabila saya mendapat tugasan untuk menulis blog ini, saya menganggap diri saya sebagai peminat besar Anthony Bourdain. Saya suka Kitchen Confidential ketika pertama kali keluar, menyaksikannya di TV di Cook’s Tour and Top Chef, membaca missive lucu di blog Michael Ruhlman, dan saya telah makan di Les Halles berkali-kali, walaupun dia belum masak di sana selama bertahun-tahun . Tetapi sekarang saya telah menyelidiki lebih mendalam ke dalam Alam Semesta Tiada, saya menyedari betapa banyak yang saya telah ketahui, berapa banyak rancangan yang ada untuk menonton, buku-buku untuk membaca, podcast untuk dimuat turun, forum-forum untuk dibaca, tapak peminat untuk menyemak, artikel untuk mengesan … Kebenaran diberitahu, saya seorang pemula semata-mata di dunia ini, hanya memandang permukaan Bourdainalia yang ada di sana. Beliau mempunyai kerjaya yang cukup, dan ia pada dasarnya adalah kerjaya kedua, ketiga !, pada masa itu.

Saya fikir yang terbaik Tiada tempahan yang berkaitan dengan Tempahan setakat ini harus menjadi buku pendamping, berjudul Pengemaskinian Tidak Di Seluruh Dunia di Perut Kosong yang diterbitkan tahun lepas. Ini siri yang diungkapkan di atas kertas, dengan beberapa gambar indah yang paling banyak diambil oleh kru-banyak dari belakang tabir; Saya menggali koleksi gambar yang dipanggil “lucah makanan,” dan bahagian di tandas sangat lucu. (Untuk rekod, Tony dan kru menyimpulkan bahawa anugerah bilik mandi terbaik di dunia pergi ke Jepun dan yang paling teruk? Uzbekistan menang itu.)

Perjalanan secara profesional kelihatan seperti kerja keras. Saya selalu fikir kerja seperti itu akan menjadi menakjubkan, salah satu perkara pekerjaan impian. (Nah, orang mengatakan perkara yang sama kepada saya apabila saya memberitahu mereka saya adalah seorang penulis makanan.) Tetapi walaupun Bourdain menyedari bahawa apabila menjadi kewajipan anda untuk mengembara hutan belantara serangga Borneo atau tidur dalam igloo sub-beku di Iceland , ia tidak selalunya menyeronokkan kerana ia retak. Buku ini informatif namun peribadi, dan menjadikan seluruh perusahaan (dan orang-orang yang membuatnya) kelihatan lebih mudah didekati.

Saya suka mengetahui apa buku Bourdain kegemaran anda (atau pertunjukan atau laman web, apa sahaja). Saya akan mengakui bahawa saya tidak membaca novelnya; sesiapa yang peduli untuk menawarkan ulasan?

Loading...