12 Perkara yang Anda Tidak Tahu Mengenai KFC

Anda tahu dengan baik tentang karbohidrat rendah karbohidrat, chicken-on-chicken yang Double Down dan anda ingat bahawa masa KFC cuba menjenamakan semula sebagai “Dapur Ayam Segar,” tetapi ada beberapa perkara mengenai rantai ayam goreng yang mungkin mengejutkan anda.

Inilah yang anda keperluan untuk mempunyai radar anda, anda tahu, sekiranya anda mendapati diri anda membintangi reboot Siapa mahu jadi jutawan? dengan Kolonel Sanders sebagai tuan rumah, atau memerlukan “keseronokan” kecemasan untuk menghidupkan semula selang janggal dalam ceramah kecil di pesta ulang tahun pejabat anda yang seterusnya.

1. Hanya Dua Orang Tahu Herba dan Spice Blend Exact untuk Ayam Asli KFC.

KFC Chicken

David Silverman

Anda tahu resipi itu menggunakan 11 herba dan rempah-rempah, tetapi ramuan dan ukuran yang tepat dilindungi dengan cara yang membuat Dr. Evil bangga: Di belakang peti besi yang berdinding dengan blok konkrit, dengan sensor gerak dan kamera keselamatan yang berjalan sepanjang masa untuk melindungi slip kuning kertas yang menghampiri resipi asal Sanders.

Hanya dua eksekutif syarikat yang boleh mengetahui resipi pada masa yang diberikan, dan KFC tidak akan melepaskan nama atau tajuk mereka, laporan Huffington Post.

2. Pada Hari-hari Awal KFC, Anda Boleh Membeli Resipi untuk Pennies.

<p><b>Tahun Dibuka:</b> 1930 </p><p><b>Lokasi Pertama:</b> Corbin, KY</p><p><b>Bite of History:</b> Bekas pertama di Harland Sanders Kentucky Fried Chicken, Sanders Court dan Caf & # x00E9;, terletak di ruang depan sebuah stesen minyak tempatan di Corbin, Kentucky. Perkataan tersebar dengan cepat bahawa resipi khas Sanders untuk ayam goreng yang dimasak dalam kuali besi adalah baik-baik saja. Satu-satunya isu: Restoran yang lebih popular, semakin sukar untuk memenuhi permintaan. Tidak mahu berkompromi dengan kualiti, Sanders mencari cara untuk memotong masa tanpa mengorbankan rasa. Selepas melihat demo untuk alat terbaru & # x2014; periuk tekanan & # x2014; Sanders mengkritik prosesnya, dan hingga ke hari ini, Resep Asal KFC sentiasa digoreng.</p><p>“title =” Kentucky Fried Chicken ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f936f49d116_-_kfc-colonel-sanders-xl.jpg?resize=320:*”<br/>/></picture></div></div><div class=
kentucky goreng ayam sanders mahkamah dan kafe corbin colonel harland sanders
Hebat dari YUM! Jenama, Inc.

Sanders menghidupkan resipi ayam gorengnya-dan kaedah penjimatan masa untuk memasak ayam goreng dalam periuk tekanan dan bukannya kastor besi-kepada pasangan pertamanya, Pete Harman, untuk 4-5 sen setiap ayam yang dijual. Dia mengembara untuk membuat jualan jualan, sering tidur di dalam kereta dan ada pada ayam goreng yang dibuat semasa demo, untuk menjimatkan wang.

3. KFC Diketukkan Ayam Mutant-Dan Menang.

Lihat siaran ini di Instagram

Suka untuk … Idk, #kfcmutantchicken #chickenwonderland #clucksforall

Jawatan yang dikongsi oleh Brody Cates (@brody_and_the_coop) pada

Jika anda telah menatal Facebook dan melihat cerita yang KFC telah mencipta ayam mutan dengan enam sayap dan lapan kaki, anda telah ditipu-dan tiga syarikat berteknologi membayarnya. Mahkamah Shanghai mendenda tiga syarikat itu kira-kira $ 191,000 untuk menyebarkan cerita palsu di media sosial, bersama-sama dengan gambar Photoshopped burung, menurut Reuters.

4. Seseorang Dibayar $ 21,510 untuk Mengambil Saman Off Kembali Kolonel.

Kolonel Sanders
Flickr / Dana untuk Pics Kesenian

Apabila saman putih Kolonel Sanders ‘ikonik dan ikat pinggang hitam Barat naik untuk lelongan, Masao Watanabe melompat pada peluang untuk membawanya pulang, menewaskan lebih daripada $ 20,000 untuknya. Ia adalah pembelian yang sesuai, memandangkan dia presiden dan ketua eksekutif KFC Jepun.

“Setiap kanak-kanak di Jepun tahu wajah Kolonel Sanders dan seragamnya,” kata Watanabe kepada The Associated Press. Dia segera mencuba pakaian itu selepas membeli, dan berkata dia akan memamerkannya di sebuah restoran di Tokyo, jadi yang lain dapat bersenang-senang dalam kemuliaan putih yang cerah.

5. KFC Memberi Carson Daly Hadiah Sebenarnya Satu-satunya.

Lihat siaran ini di Instagram

Terima kasih @KFC untuk lelaki bersamaan dengan korset ayam tarikh promosi anda. @savannahguthrie hampir mengambil nibble! #winginIt #chickenLinks

Satu jawatan yang dikongsi oleh Carson Daly (@carsondaly) pada

Selebriti diberikan semua jenis swag percuma, tetapi hadiah Kolonel diberikan Hari ini menunjukkan tuan rumah Carson Daly berada pada tahap yang sama sekali berbeza. Rantai itu menghantarnya sepasang cufflinks Chicken nugget selepas Daly bercanda bahawa jenama, yang menjual $ 20 drumstick korsase untuk prom, harus menawarkan pilihan berpakaian untuk lelaki.

6. Terdapat Muzium Keseluruhan yang ditujukan kepada Kolonel.

<p><b>Lokasi:</b> Corbin, KY<br/><b>Laman web:</b> corbinkentucky.us/sanderscafe</p><p>Sanders Caf & # x00E9; adalah di mana Kentucky Fried Chicken & # x00AE; telah lahir. Restoran yang dibuka oleh Kolonel Harland Sanders pada tahun 1937, telah dipulihkan ke negeri 1940-an. Pengunjung boleh menjamu selera di ayam goreng terkenal Colonel, kemudian melihat pameran yang memaparkan memorabilia KFC dan juga menyemak replika dapur asal Kolonel.</p><p>Adakah anda tiba-tiba mempunyai keinginan untuk ayam goreng?</p><p>“title =” Harland Sanders Caf & # x00E9; & Muzium ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f6b3b2695b5_-_el-harland-sanders-cafe-museum-exterior-del0711-lg-83440775.jpg ? mengubah saiz = 320: * ”<br/>/></picture></div></div><div class=
sanders kafe
Dengan ihsan dari Harland Sanders Café & Museum

Apabila anda membuat seperti Britney Spears dan merancang anda Persimpangan-gaya, perjalanan jalan ke masa depan dengan besties anda pada musim panas ini, anda mungkin mahu membuat perhentian pit di Corbin, KY. Di situlah anda boleh mencari Sanders Café, restoran yang menjejaskan rantaian makanan segera, dan muzium yang dilampirkan, di mana anda boleh belajar sejarah Harland Sanders (sebelum kafe, dia membuka kedai di stesen minyak Shell, melayani orang dari meja makannya, yang dia dibawa masuk ke kedai).

Anda juga boleh bersebelahan dengan patung Kolonel, melampirkan beberapa album vinil manis yang memaparkan jenama (Malam Krismas dengan Kolonel Sanders menyanyi bersama-sama, sesiapa sahaja?) dan menggosok di dapur di mana Sanders datang dengan kaedah memasak tekanannya.

7. KFC’s Deliciousness Pernah Sekali Hilang dalam Terjemahan.

KFC in China

Zhang Peng

Apabila Kentucky Fried Chicken mengiklankan makanannya di China, slogan “jari lickin” yang baik itu secara tidak sengaja diterjemahkan sebagai “Kami akan makan jari anda.” Entah bagaimana, imej juruwang pergi ke Hannibal Lector pada digit anda nampak … tidak menyenangkan. Pergi angka.

8. Rantai Yang Telah Diuji Makanan Yang Lebih Gila Daripada Double Down.

gambar
Baik dari KFC Filipina

Menggunakan dua buah dada ayam tanpa tulang untuk keju sandwic dan bacon adalah permulaan. Sejak itu, KFC telah diuji dan dilancarkan di pasaran terpilih-keajaiban seperti Fried Cake, Sup Deep Fried, Mac dan Keju Bites, dan dua kegunaan baru untuk ayamnya: sebagai bun anjing panas dan sebagai kerak untuk pizza (atau “chizza”).

9. Kolonel Mempunyai Buku Komik Sendiri.

KF Comic Book
KFC

Dia berjuang dengan doppelganger jahatnya dari Bumi-3, Kolonel Sunder, dengan bantuan The Flash and Green Lantern, dalam Kolonel Dua Dunia, buku komik edisi terhad yang diedar di New York Comic Con tahun lalu. Pada awal tahun itu, dia membintangi komik lain di San Diego Comic-Con, tetapi dia jauh dari pemula dalam memerangi penampakan jahat-Kolonel Sanders juga membintangi buku komik tahun 1960-an di mana dia memalsukan penipu daripada mencuri resipi rahsianya.

10. Sanders Ditembak Seorang Lelaki Lebih Sengkab Perniagaan.

KFC Gun Fight

KFC

Apabila Sanders melukis tanda mengarahkan orang ke stesen Shell-yang sangat sama di mana dia mula menjual ayam goreng-ia merosakkan pemilik stesen minyak berhampiran, Matt Stewart, yang segera melukisnya. Sanders dicat semula, dan tidak lama sebelum Stewart kembali ke tanda untuk menutupnya. Draaaama!

Sebaik sahaja Sanders mendengar saingannya melukis tanda untuk kedua kalinya, dia dan dua rakan sekerja memutuskan untuk menangkap mereka dalam perbuatan itu. Perjuangan pistol berlaku, yang membunuh salah seorang rakan sekerja Sanders. Sanders menembak Stewart di bahu, Usahawan laporan. (Dia juga sering menipu isterinya dan bukannya seorang kolonel ketenteraan, menurut laman web itu. Dia dinamakan sebagai kolonel kehormat oleh negeri Kentucky pada tahun 1935.)

Anda boleh mencari rekreasi pertarungan di laman web KFC.

11. Anda Tidak Dapat Dapatkan Resipi Gravy Asal Sanders Lagi.

KFC Gravy

KFC

Kolonel membanggakan dirinya untuk membuat sos yang sangat baik dengan baik, anda akan “membuang ayam durni dan hanya makan kuah itu,” tetapi resipi itu sangat rumit, memakan masa dan mahal untuk membuat eksekutif mengecilkannya memihak kepada resipi yang lebih mudah, yang Penduduk New York laporan.

Walaupun Sanders menjual rantai itu pada tahun 1964, itu tidak menghalangnya dari semasa ke semasa melawat KFC dan mengamalkan kuah itu, menawarkan kritikan Gordon Ramsay, seperti, “Bagaimana anda berkhidmat dengan dewa ini? ”

12. Ramai Lelaki Berbeza Telah Kolonel

Kolonel Sanders
KFC

Walaupun Sanders meninggal pada tahun 1980, karikatur pengasuh hidup, dengan pelawak seperti Darrell Hammond, Norm MacDonald dan Jim Gaffigan memainkannya dalam iklan.

PIN IT UNTUK SELURUH DUNIA:

gambar

Ikuti Delish di Instagram.