24 Makanan Itu Jadi Lebih Baik Goreng

Sebagai seorang gadis dari Georgia Selatan, saya dibesarkan untuk mempercayai bahawa makanan goreng merupakan salah satu kumpulan makanan utama. (Dan, kita bercakap tentang status piramid bawah-baris-makanan-piramid.) Penggorengan yang mendalam menjadi penyembuh-semua kepada setiap teka-teki memasak. Item makanan yang anda tawarkan rasa tidak enak? Letakkannya dalam beberapa minyak untuk mantra dan ia akan menjadi fiiiine. Anak-anak anda mempunyai masalah dengan hasil? Penyelesaian: sayuran yang sudah masak lihat seperti sesuatu yang mereka akan menjadi sesuai untuk selari di pameran negeri. Oh, anda fikir hidangan anda adalah halus seperti? Betcha beberapa minit dalam kuali akan hanya membuatnya lebih baik

Malah, jika anda mempunyai salah satu daripada 24 makanan berikut di tangan dan anda TIDAK menggorengnya, anda melakukan tastebuds anda yang merugikan. Biarkan gris tidak pernah berhenti!

1. Bawang

gambar

Tumblr

Fikirkan ia hanya kebetulan bahawa “Fried” + “Bawang” = “FUNION?” (Syarikat makanan makanan ringan yang popular pasti tidak fikir begitu.) Rempah-rempah bawang membuat salad walaupun rasa seperti pinggan parti. Tambahan pula, cincin bawang adalah bangsawan barang sampingan. Ada sebab mereka sentiasa disenaraikan sebagai pilihan “naik taraf”.

2. Ayam

gambar

Tumblr

Fried Chicken adalah makanan frickin institusi. Restoran mendedikasikan nama mereka dan keseluruhan menu mereka. Jika anda membuatnya di rumah, Maw Maw saya mempunyai dua petua untuk anda: Crisco dan buttermilk.

3. Kentang

gambar

Tumblr

Standard Perancis. Tater tots. Keriting. Shoestring. Waffle. Potong krim. Pukulan. Steak. Baji. Tidak peduli bagaimana anda memotong ia mereka, kentang goreng adalah kesempurnaan kanji.

4. Sotong

gambar

Tumblr

Ingin merasakan makanan goreng berkelas? Calamari adalah untuk anda. Keringkasan ini juga mengalihkan perhatian dari fakta bahawa anda memakan makhluk laut berlendir dengan lapan kaki yang dipaparkan dalam beberapa filem seram.

5. Epal

gambar

Tumblr

Potong epal anda ke cincin. Gorengkannya dalam kuali dan kemudian gulung dalam gula kayu manis. Makan epal sehari tidak lagi merasa seperti tugas.

6. Keju

gambar

Tumblr

Melty, berani, kebaikan gooey … keju tidak memerlukan alasan untuk menjadi goreng yang lebih baik. Saya tidak fikir seorang pun dalam sejarah dunia yang pernah menolak satu cheesestick.

7. Hotdogs

gambar

Hotdogs goreng aka corndogs secara automatik memanggil kepada minda gambar karnival, pameran, dan makan tengahari kafeteria sekolah terbaik bulan itu. Buat wanita makan tengah hari kegemaran anda, dan goreng wieners anda.

8. Cendawan

gambar

Tumblr

Cendawan adalah makanan yang sangat memecah belah; orang sama ada suka atau benci mereka. Tetapi, jika masalah anda dengan kulat adalah perkara tekstur, cendawan goreng adalah penyelamat anda. Topeng luar yang renyah di dalamnya yang kenyal sehingga anda boleh memberi tumpuan kepada rasa smokey yang mengagumkan itu.

9. Pickles

gambar

Tumblr

Jika anda terdedah kepada drunchies, (mabuk mabuk) acar goreng = rakan anda yang baru. Garam dan minyaknya dikatakan sebagai pencegahan hangover. Sama ada anda mabuk atau tidak, kerepek acar dipasangkan baik dengan Ranch. Dan, pada Delish kita berkata, “Apabila ragu-ragu, Petikan itu.”

10. Udang

gambar

Tumblr

Udang goreng biasanya dirujuk sebagai udang popcorn. Senama ini dengan jelas menggariskan apa yang harus anda lakukan dengan krustasea yang digoreng keemasan: tanpa berfikir, seketika itu menyemburkannya ke dalam mulut anda dengan segenggam.

11. Ice Cream

gambar

Tumblr

Apabila ais krim cair sebelum saya dapat menyelesaikannya, sisa itu memecah hati saya. Dengan goreng ais krim, anda mempunyai bola doh baik untuk menyerap manisnya sehingga anda terjamin setiap tetesan yang terakhir.

12. Jalapaños

gambar

Tumblr

Sekiranya anda tidak pernah mempunyai pembuka poppers lada jalapeño di rantai restoran kejiranan kegemaran anda, sampaikan ke Chili’s!

13. Chickenpeas

gambar

Tumblr

Rakan-rakan vegetarian anda telah cuba untuk meyakinkan anda bahawa falafel adalah “perkara paling serius yang pernah ada” selama bertahun-tahun sekarang. Sekarang anda telah membacanya di Delish, anda boleh mengambilnya dengan perkataan mereka.

14. Pisang

gambar

Tumblr

Pisang goreng adalah pemelihara pisang miskin. Newsflash: anda tidak perlu pencuci mulut anda untuk menjadi flambé. Fried juga hebat.

15. Twinkies

gambar

Tumblr

Sekiranya anda sedang makan Twinkie, ada kemungkinan ada yang tersendiri untuk anda. Fried Twinkies sebenarnya bernilai kebencian.

16. Brussels Sprouts

gambar

Tumblr

Pemain sayap berusia 9 tahun berkata, “Tidak ada jalan pintas brussels yang akan menjadi halus.” Goreng bayi-bayi ini dalam kuali dengan beberapa daging dan kemudian beritahu diri anda yang berusia 9 tahun untuk diam.

17. Doh

gambar

Roti dalam semua bentuknya adalah rapi. Tetapi, jika anda memberitahu saya bahawa bagel lebih baik daripada donat, saya akan memberitahu anda hujah anda tidak sah. Orang Itali mempunyai nama yang mewah untuk lubang donat goreng, – zeppole – yang longgar diterjemahkan ke “OHMYGAH ini begitu yum.”

18. Oreos

gambar

Tumblr

Fried Double Stuf! Fried Golden! Chocolate Fried! Mentega Kacang Fried! Fried Mint! Mungkin bukan Fried Berry … Kemungkinan (hampir) tidak berkesudahan.

19. Okra

gambar

Tumblr

Ruji Selatan ini adalah cara lain untuk menipu diri sendiri untuk memakan lebih banyak sayuran. Dan, anda juga boleh memasak okra goreng di ladang. Memenangi.

20. Tembikai

gambar

Tumblr

Anda tidak pernah tahu boleh goreng tembikai? Sama-sama. Tembikai goreng juga menghasilkan garisan jus yang sedikit lebih sedikit menyerupai darah yang mengalir ke bawah lengan anda apabila dikonsumsi. Sekali lagi, anda dialu-alukan.

21. Tomat Hijau

gambar

Tumblr

Terdapat filem panjang yang dibintangi oleh Kathy Bates. Cukup berkata.

22. Cheesecake

gambar

Tumblr

Saya telah membuat hujah keju goreng. Ia hanya logik untuk menganggap bahawa bentuk pencuci mulut keju juga akan unggul.

23. Alpukat

gambar

Tumblr

Untuk menarik perhatian semua kawan anda pada masa yang anda berikan burger, buat kentang goreng sebagai sebelah. Selain mengubahnya menjadi guacamole, menggoreng adalah pilihan terbaik untuk apa yang perlu dilakukan dengan alpukat.

24. Adonan Cookie

Cookies rasa lebih baik sebagai adunan. Rasa kue terbaik seperti adunan kue goreng.

gambar

Tumblr

Ikuti Delish pada Instagram.