‘Black-ish’ Bintang dan Pelawak Anthony Anderson Adalah Anehnya Dengan Makanan

Apabila kamera tidak bergerak pada set komedi ABCnya, Black-ish, Anthony Anderson boleh didapati di dapur: Sama ada sendiri atau baru-baru ini, di Le Cordon Bleu di Los Angeles.

“Saya mahu pergi ke sekolah masakan, tetapi saya tidak mempunyai masa untuk program sembilan bulan penuh, jadi saya telah mengambil kelas hujung minggu pendek setiap kali saya boleh,” kata Anderson..

Khamis lepas ini, dia bermain “Chef for a Day” di Le Cordon Bleu, membawa bersama lima sahabat-termasuk salah seorang dari beliau Black-ish pengeluar, dengan harapan dapat bekerja beberapa adegan memasak ke dalam episod masa depan. “Saya berharap kita dapat melakukan sesuatu,” jelasnya.

Semasa kelas, beliau menyertai chef-instruktur Jeffrey Jimenez untuk membuat steak pan-seared dengan pengurangan wain pelabuhan dan sayur-sayuran akar tulen, yang tidak terlalu jauh dari makan malamnya.

“Saya membuat roti jalapeño-cheddar-bacon yang biasa, yang saya akan sajikan kentang tarragon, dan filet dengan tomato ceri dan kacang hijau,” kata Anderson. “Oh, dan saya juga akan mempunyai salad dengan benih delima dan berpakaian lemon buatan sendiri.”

Anthony Anderson chops onions

Joe Scarnici

Jika majlis makan malam itu dinyalakan dengan kuat, anda harus melihat betapa komitmennya kepada Kesyukuran: Setiap tahun, dia mengundang 30 orang ahli keluarga ke rumahnya dan merekrut sepupunya – “dia mengendalikan dapur di syarikat Spielberg” untuk menjadi tukang masaknya, sebagai kedua-duanya membentuk enam jenis daging dan sisi yang hangat seperti makaroni dan keju dan sayur-sayuran. Sepupunya berfokus pada membuat sos dan menangani salah satu hidangan daging, dan Anderson menjaga segala-galanya.

“Kami akan mempunyai apa-apa dari kalkun halia halia yang saya mentega dan brendi selama 24 jam, untuk branzino panggang, dan saya juga akan membuat panggang rusuk kopi yang dipenuhi garam, dan gandum rosemary-brined, buttermilk goreng ayam, “katanya. “Perancangan perayaan ini memerlukan keseluruhan minggu persiapan.”

Perancangan menunya bermula beberapa minggu lebih awal, dan pada setiap hidangan percutian, dia akan menyertakan beberapa kejutan, sama ada resipi baru yang ditemui dalam majalah atau tip yang dia dengar daripada seorang chef atau dilihat di TV.

“Seminggu sebelum ini, saya akan pulang dari penggambaran dan memasak sayur-sayuran untuk memasak roti jagung,” kata Anderson. “Setiap malam, saya sedang mempersiapkan sesuatu yang berbeza untuk pesta besar itu.”

Anthony Anderson at Le Cordon Bleu

Joe Scarnici

Kesyukuran juga merupakan sumber pemakanan terbesar Anderson yang gagal: Tahun itu dia memutuskan untuk berkhidmat dua kalkun-satu yang digoreng, satu panggang-dan cita-citanya mendapat yang terbaik darinya.

“Mereka sama-sama lemah,” katanya. “Nasib baik untuk saya, kami mempunyai banyak hidangan lain yang orang boleh mula makan dan kami hanya melemparkan kalkun dalam oven untuk menyelesaikan masakan.”

Dengan empat jenis daging yang lain di atas meja itu, ia mungkin kelihatan seperti Anderson tidak memerlukan ayam belanda, tetapi dia masih berpeluh.

“Saya hanya mencukupi setiap jenis daging untuk berkhidmat enam hingga lapan orang, jadi semua orang dapat mencuba pelbagai perkara yang berbeza,” jelasnya. “Saya perlukan kalkun untuk menyelesaikan masakan.”

Anthony Anderson in cooking school

Joe Scarnici

Walaupun ramai orang cenderung menjadi tukang masak atau tukang roti, Anderson merasa cukup selesa di arena-terutama ketika datang ke pie.

“Saya akan meletakkan kuih ubi jalar atau kek keju labu terhadap sesiapa sahaja,” katanya. “Saya membuat kerak graham graham dari awal, hingga menghancurkan keropok graham.”

Cinta terhadap makanan Anderson telah melampaui status ‘hobi’ pada ketika ini: Dia berkhidmat sebagai hakim Chef Iron, dan kejatuhan ini, dia akan menjadi tuan rumah siri Rangkaian Makanannya sendiri, Karnival Cravings dengan Anthony Anderson.

Cabaran seterusnya? Barang-barang yang dibakar.

“Kek, kue, kek cawan-saya masih cuba belajar mereka,” katanya.

(FYI, Anderson: Anda dialu-alukan di dapur uji Delish pada bila-bila masa.)

Ikuti Delish di Instagram.