Cara Membuat Sirap Koktel Spice Labu Sendiri (Dengan Nyata Labu)

Sirap shrub (mis. Syrup koktel retro) adalah sangat mudah dibuat. Versi rempah labu kami (dibuat dengan labu sebenar dan tiada perasa buatan) adalah amat berbaloi.

gambar

Michael Stillwell

Foto: Michael Stillwell

Sirap Shrub telah membuat kemunculan utama di tempat koktel dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Terdapat beberapa resipi di luar sana, dan juga buku masak keseluruhan yang didedikasikan semata-mata untuk pengadun koktel sederhana ini dan semua minuman lazat yang boleh anda buat dengan mereka.

Resipi kami memerlukan usaha yang sangat sedikit – memotong labu segar, jujur, bahagian yang paling sukar dalam keseluruhan proses ini. Sebaik sahaja anda melakukan itu, pada dasarnya anda hanya menunggu labu yang sebenar dan lazat untuk disemai dengan rasa tandas yang telah dibumbui, dan menambahkan sedikit gula. Ia sememangnya mudah!

gambar

Michael Stillwell

Foto: Michael Stillwell

Alat Anda Perlu:

• Jarum tingkap kaca (saiz kuart) dengan tudung logam dan jalur skru
• Sekotepot besar (untuk mensterilkan balang)

• Satu periuk sederhana sederhana

• Sebuah termometer gula-gula (pilihan, tetapi berguna)

• Corong (juga pilihan, tetapi sekali lagi, berguna)

• Penuras jejaring dawai kecil

• Cheesecloth

• 2 botol kaca (kira-kira 8 1/2 auns setiap saiz) dengan tudung atau penutup, untuk menyimpan sirap anda sebaik sahaja ia selesai.

Membuat kira-kira 2 cawan (16 auns) sirap

Bahan-bahan:

• 2 cawan labu segar yang dicincang (cari varieti yang lebih kecil, lebih manis, yang biasa disebut Baby Pam, Gula Labu, atau Pie Pumpkins)

• 2 batang kayu manis

• 3 ulas keseluruhan

• 1 1 inci halia halia segar, dikupas

• Anise bintang 1

• 1/2 sudu teh pala parut

• 18 auns cuka pilihan anda (kami menggunakan 6 auns setiap cuka sari apel, cuka anggur merah, dan cuka putih suling)

• 1 1/2 cawan gula pasir

• 2 sudu madu

Arah:

1. Mensterilkan segala-galanya. Ini adalah langkah yang paling penting, kerana ia akan memastikan bahawa anda membuat sirap yang selamat untuk anda, keluarga anda, dan rakan-rakan untuk menikmati. Basuh bekas dan alat pernafasan anda dalam air sabun panas, dan pastikan balang pengetam itu steril, tenggelam dalam air di dalam tangki besar anda (periuk anda perlu cukup mendalam untuk membolehkan balang itu ditutup sepenuhnya oleh air). Bawa air ke mendidih dan rebus balang selama 15 minit. Matikan haba, tambah tudung logam dan band skru atas, dan biarkan semuanya duduk di dalam air panas kerana ia sejuk, sekurang-kurangnya 10 minit lagi.

2. Sebaik sahaja balang dan tudung anda disterilkan dan disejukkan, tambah labu segar dan semua rempah (semua ramuan melalui buah pala) ke bekas kuar.

3. Dalam periuk sederhana, tambah cuka dan panas hingga kurang daripada titik didih (kira-kira 190 darjah F hingga 200 darjah F, jika menggunakan termometer). Tuangkan campuran cuka panas ke atas labu dan rempah dalam balang quart, pastikan anda meninggalkan 1 / 4- hingga 1/2 inci ruang di bahagian atas balang. Lap bersihkan balang yang bersih dari sebarang tumpahan, topi dan meterai balang, dan biarkan sejuk.

4. Simpan balang quart di tempat yang sejuk dan kering untuk mana-mana dari 1 hingga 2 minggu (semakin lama anda membenarkan segala-galanya untuk rebus di dalam balang bersama-sama, semakin kuat rasa sirap siap anda). Kami membenarkan sirap kami untuk duduk selama 2 minggu sebelum pemanis, kerana kami menyukai labu-labu yang sengit, rasa pedas.

5. Gariskan penapis jejaring kawat yang kecil dengan lapisan cheesecloth dan sirap terikan melalui mangkuk atau periuk bersih. Ulang, letakkan sekeping clean cheesecloth yang kedua di dalam penapis anda dan suruh sirap sekali lagi, sebaik sahaja semua pepejal telah dikeluarkan (anda mahu mengeluarkan semua pepejal dan zarah makanan dari sirap, kerana ia akan merosakkan kurang cepat).

6. Setelah tegang, masukkan cecair ke dalam periuk sederhana (jika anda belum lagi) dan tambah gula dan madu yang pasir. Bawa hingga mendidih, kacau sehingga gula sepenuhnya dibubarkan. Keluarkan dari haba dan biarkan sejuk.

7. Tuang sirap yang disejukkan ke dalam botol steril (lihat langkah 1) botol gelas atau mason mason, jika anda lebih suka. Letakkan botol dan sirap kedai di dalam peti sejuk, di mana ia akan disimpan selama 4 hingga 6 bulan.

Kata-kata nasihat terakhir: kerana pokok renek berasaskan cuka, dan kopi sudah berasid, anda mungkin tidak mahu menambah kopi kopi pagi ini. Kami akan menggunakan ini dalam koktail, atau menambah satu sudu kepada segelas soda kelab atau seltzer untuk soda labu buatan sendiri.

Berkaitan:

Rempah-rempah labu yang dibekukan dalam ayam adalah nyata

10 Produk Spice Labu yang Tidak Perlu Sebenarnya Anda Masih Rahsia Ingin Mencuba

10 Minuman Labu Yang Tidak Latte

Dapatkan lebih banyak kandungan makanan yang hebat pada Delish:

Cari resipi yang sempurna dari laman web kami Cari berita makanan terkini Dapatkan buku resipi untuk menyimpan hidangan kegemaran anda Daftar untuk surat berita percuma kami Semak kami di Facebook, Pinterest, dan Twitter

Loading...