KFC Menghidangkan Tuala Tudung Deep-Fried Tujuh Tahun Lama

kfc chicken bucket

Getty Images

Ia mungkin kelihatan seperti kepingan ayam goreng keemasan, tetapi tuala goreng yang dilapisi roti pasti bukannya membuang jari yang baik. Mengikut Surat harian, Oliver Hallam, berusia tujuh tahun, mengambil gigitan makan KFCnya dari sebuah lokasi di Newcastle, England, tetapi ia tidak merasakan seperti ayam goreng yang diperintahkannya. Sebaliknya ia adalah sukar dan biru.

Hallam dan ibu tirinya Krystal Henderson dengan cepat menyedari bahawa “ayam” yang dimaksudkan sebenarnya adalah tuala kain biru yang digunakan oleh rantai untuk pembersihan. “Ia mungkin mempunyai peluntur atau pembasmi kuman di atasnya … Sudahkah seseorang menyapu tangannya, adakah ia sudah digunakan untuk membersihkan lantai?” menyatakan Henderson.

Bahagian yang paling teruk adalah apabila Henderson kembali ke lokasi KFC untuk memberitahu pekerja apa yang berlaku, mereka menegaskan bahawa dia terpaksa menghubungi hotline perkhidmatan pelanggan. Ibu pejabat KFC akhirnya menghantar surat maaf kepada kedua-dua mereka. Sendi makanan cepat-cepat menjelaskan bahawa tuala pembersihan biru, “pasti jatuh ke dalam baki roti.” Henderson dan anak tirinya diberi bayaran balik dan makan percuma, namun mereka tidak akan menggunakannya dalam masa terdekat. ‘Oliver hanya 7 tetapi dia tahu apa yang sedang berlaku dan dia tidak mahu pergi ke KFC lagi,’ kata Henderson..

Apa yang akan anda lakukan jika anda mendapati tuala dalam makanan anda?

Ikut Zoe di Twitter.

Dapatkan lebih banyak kandungan makanan yang hebat pada Delish:


Cari resipi yang sempurna dari laman utama kami
Ketahui berita makanan terkini
Dapatkan buku resipi untuk menyimpan hidangan kegemaran anda
Daftar untuk surat berita percuma kami
Semak kami di Facebook, Pinterest, dan Twitter

BERKAITAN:

18 Resipi Ais Krim Boozy Bahawa Anda Akan Mabuk Cinta Dengan

Resipi untuk Membuat Anda Menangkap Tuna

15 Rockin ‘Raspberry Desserts

Loading...