Kisah Benar Di Sebalik Coklat Panas Unicorn Akan Menangis Anda

Salah satu yang paling menghiburkan di planet ini adalah dari masa paling gelap dalam kehidupan Joanna Czikalla. Czikalla terkenal kerana mencipta coklat panas unicorn yang menjadi virus pada bulan Disember lalu, mencetuskan artikel yang tidak berkesudahan, barisan menunggu selama 4 jam di ruang makan pencuci mulut Californianya yang kecil, dan memberi inspirasi kepadanya untuk mencipta salah satu menu paling ajaib kafe mana-mana.

Tidak mustahil untuk mengambil gula-gula pastelnya tanpa tersenyum, namun, pada masa yang sama Czikalla mencipta mereka, dia menganggap semuanya berhenti. “Ia adalah titik terendah dalam hidup saya,” katanya. “Saya tidak tahu siapa saya, saya tidak dapat melihat sendiri cermin.”

Perkahwinan Czikalla telah runtuh, dan ibunya telah didiagnosis dengan kanser. Apabila dia tidak membantu ibunya pergi ke kemoterapi, dia bekerja sepanjang masa di kafe yang baru, Anaheim’s Creme & Sugar. Dan ia semua mengambil tol kepadanya.

“Saya terkelupas, letih, patah, dan keletihan secara emosi sepanjang masa,” jelasnya. “Saya tidak mahu melakukan apa-apa, dan saya berada di tempat yang sangat buruk.”

Dia Diperlukan Melarikan diri Dari Sehari-hari.

Kemudian, pada hari yang tidak munasabah untuk California Selatan, Czikalla memutuskan untuk bermain di dapur. Dia memerlukan sesuatu selain daripada kerja dan menonton pesta Anatomi kelabu untuk membawanya keluar dari funk ini. Lupakan tangan terbiar sebagai taman permainan syaitan; dalam keadaan ini, kebosanan adalah pemangkin untuk penambahbaikan.

Creme And Sugar

Chelsea Lupkin

“Saya bosan, dan saya mahu membuat coklat panas, tetapi saya bukan orang coklat,” kata Czikalla. Dia baru saja menganjurkan acara foodie dengan a Mimpi ngeri Sebelum Krismas tema, berkhidmat dengan kek yang diilhamkan oleh kehebatan filem – nighthade maut, watak tajuk filem, Jack Skellington – dan juga Oogie Boogie Frapp. Jadi, dia mengambil beberapa bahan sisa dan bereksperimen, sambil menambah pewarna vanila dan merah jambu kepada coklat panas putih, kemudian topping merawat dengan apa sahaja yang ada di tangan: campuran pelik pelangi, segenggam buah marshmallow.

“Saya mencuba, dan ia adalah bom, tetapi saya terlalu malas untuk menukar menu saya, jadi saya hanya menyiarkan gambarnya di media sosial,” katanya..

Ia bukan hit segera.

A Little ‘Sparkle’ Changed Everything.

“Tiada siapa yang memerintahkannya, dan kemudian satu hari, influencer Instagram ini, Team Sparkle – itu mengendalikannya – menyiarkan gambarnya di sebelah dompet pelanginya,” jelas Czikalla. Tidak lama kemudian, Cosmo datang memanggil, meminta untuk memaparkannya, dan dalam beberapa hari, terdapat 12 halaman hasil carian di Google, semua merujuk kepada merawatnya. Yang tidak ada di menu papan tulis Creme & Sugar.

Lihat siaran ini di Instagram

Menghantar getaran hari keesokannya menyebabkan segala-galanya mengenai koko panas Unicorn ini adalah MAGICAL! ��lights�� # myunicornlife #flashesofdelight #rainbow #instagram #makeyousmilestyle #hotcocoa #unicorn #pastelprincess #pastels #marshmallow #christmas #abmlifeiscolorful #livecolorfully #candy #abmlifeissweet #monday #foodie #sweettooth #foodstagram #colorful #happiness #prettyinpink #pink # kawaii #unicornhotchocolate #studiomuccisugarcrush

Satu jawatan yang dikongsi oleh @teamsparkle (@teamsparkle) pada

Tiba-tiba, sebuah kedai yang hampir tidak mempunyai tempat duduk mempunyai pintu keluar dan membungkus blok. Orang ramai menunggu empat jam untuk menyedut coklat panas psychedelicnya, dan ayah Czikalla berlumba-lumba ke setiap kedai runcit di bandar, membuat tiga hingga empat perjalanan tambahan sehari untuk es krim, susu dan buah marshmallow, hanya supaya mereka dapat memenuhi permintaan . Czikalla mempunyai empat pekerja pada masa itu. Dalam enam bulan sejak manic unicorn meletus, angka itu hampir empat kali ganda.

Tetapi, jika anda fikir Creme & Sugar adalah kuda satu-trik, anda salah semua.

Czikalla bukan jenis untuk bersabar atas kejayaannya, menunggang gelombang kejayaan tunggal. Malah, ia telah dibor ke dalamnya untuk sentiasa. Be. Inovasi.

Dia Memerangi Trolls Dengan Unicorns. Dan Mermaids.

“Apabila saya membuka kedai ini, orang selalu memberitahu saya, ‘anda tidak akan membuatnya,’ dan ‘Saya minta maaf, tetapi tidak ada yang dapat hidup di sini.’ Itu semua juju negatif ini, “katanya. “Walaupun kedai itu penuh sesak, orang akan berkata, ‘baiklah, saya berharap ia akan berlangsung.'”

Unicorn Milkshake

Chelsea Lupkin

Jadi, dia membiarkan gagasannya berjalan liar. Selain menu rahsia unicorn, dia melancarkan a Si Cantik dan Si Hodoh-menu terinspirasi, terikat dengan siaran filem siaran langsung. Baru-baru ini, dia pergi duyung penuh, menawarkan shake, terapung, kek, dan ais yang dicukur semua yang diilhami oleh makhluk laut mitos. Sementara kek ombre ungu adalah vanila, selebihnya mempunyai rasa tropika biru tropika – campuran biru raspberry, kelapa dan kapur. Dia juga menjual Mermaid Water, limau daun Hawaii yang dihiasi dengan hujan renyai krim garam laut Czikalla, menjadikan minuman ini meniru gelombang seafoam di Pasifik.

Mermaid Menu

@OCBusinesses

Perniagaan telah menyedarkan sedikit. Dengan merancang dan menyewa orang yang betul, Creme & Sugar masih mempunyai garis keluar pintu, tetapi perkara bergerak begitu cepat sehingga tiada siapa yang perlu menunggu jam untuk mencuba salah satu gula-gulanya, dan Czikalla mempunyai masa untuk terus bereksperimen dan menguji idea-idea baru.

Dia dah gila. Dan Dia Suka dengan Itu.

Dia kini sukar bekerja di kedai kedua, yang mungkin lebih fantastik daripada yang pertama. Ia dipanggil Sugar Gone Mad, sebuah Willy Wonka dan Alice in Wonderland-inspired cafe yang mengubah setiap hari jadi ke luar biasa. Tarikh pembukaan yang tepat belum ditetapkan, tetapi kedai secara rasmi akan mengumumkannya di Instagram: @sugargonemadoc.

“Saya tidak tidur, jujur,” kata pemain berusia 31 tahun tersebut. “Saya sentiasa mencari dalam talian, mencari Pinterest, menyusun idea.”

Unicorn cake

Chelsea Lupkin

Itulah perkara yang berkaitan dengan Czikalla: Sepanjang umurnya, dia hidup sedozen kehidupan yang berbeza, bekerja di restoran, tchotchkes tetikus-tikus di Disneyland, menjalankan dua kedai Etsy yang berjaya, melancarkan berdiri ais dicukur di pasar petani, mendapatkan Kosmetologi ijazah untuk melakukan seni paku 3-D, bahkan mengajar dirinya reka bentuk grafik. (Sebenarnya, kebanyakan siluet yang memakai dinding di Creme & Sugar adalah ciptaan Czikalla sendiri.)

Dia tidak melambatkan masa tidak lama lagi, dan itulah kejutan terbesar kejayaan coklat panas unicorn – ia membantu menghidupkannya joie de vivre.

“Anda mendengar perkataan ‘virus’ dan anda tidak benar-benar tahu maksudnya sehingga ia berlaku kepada anda,” kata Czikalla. “Satu laman web berbanding saya dengan Willy Wonka, dan saya baru sahaja menangis apabila saya membacanya. Ia adalah kejelasan masa ini, ini adalah yang perlu saya lakukan.”

Bagi seorang gadis yang membesar menyembah Gwen Stefani dan mengumpul buku masakan Disney dan Potts set teh, segala-galanya diklik. Unicorn coklat panas tidak akan menyelamatkan dunia, tetapi ia boleh membuat hari seseorang. Dan kepada Czikalla, itu bermakna segala-galanya.

Rakaman menu Mermaid ihsan @OCBusinesses.

Ikut Delish pada Instagram.