Kool-Aid Deep Fried menyapu Negara

Anda telah mendengar Oreos goreng, bar Mars yang digoreng, dan goreng Coke, tetapi Kool-Aid goreng? Charlie Boghosian – pemilik Chicken Charlie yang telah mencipta lebih daripada 100 item goreng asli, termasuk goreng Pop Tarts dan bar Klondike – memulakan debutnya lubang donat Cherry Kool-Aid di San Diego County Fair Jumaat lalu.

Deep Fried Kool-Aid

San Diego Union-Tribune

Lebih Dari Delish: Makanan 10 Makanan Paling Hebat Negara Paling Tidak Biasa

Untuk membuat ramuan manis, Boghosian menggabungkan campuran tepung, air, dan ceri Kool-Aid. Adunan dimasak dan dijatuhkan ke dalam minyak yang sangat panas kemudian goreng sehingga ia ringan ditenun dengan lapisan luar yang kering. Kool-Aid goreng menyerupai Dunkin ‘Donuts Munchkins, tetapi dengan rasa yang berbeza pada zaman kanak-kanak anda. Yang betul-betul memberi inspirasi kepada Boghosian. “Kami minum Kool-Aid membesar, jadi saya fikir, mengapa tidak goreng dan lihat apa yang berlaku?” Boghosian memberitahu ABC News.

Video: Deep Fried Kool-Aid

Lebih Dari Delish: Pameran Makanan Fried: Dari Wonderful to the Ancient

Pada hujung minggu pembukaan, Boghosian menjual 1,800 pesanan; pada lima pop, yang berjumlah 9,000. Dia memberitahu Sign On San Diego yang memerlukan 150 pound Kool-Aid.

Sesuatu yang baru dicairkan adalah menyapu negara, melalui Twitter tentu saja, dengan orang-orang memohon bahawa merawat datang ke fair berhampiran mereka. Semoga Boghosian akan memberi rakyat apa yang mereka mahu dan broker berurusan dengan rantaian donat kebangsaan supaya kita semua boleh mendapat gigitan. Atau, kawan-kawan saya, kepala barat ke San Diego, di mana Fair County berjalan melalui hari Isnin, 4 Julai.

Loading...