Makna di Sebalik Easter Eats

Keluarga Ahad ini di seluruh negara akan berkumpul bersama. Kanak-kanak akan mencari telur yang mengandungi telur coklat tersembunyi oleh arnab dengan bakul, orang dewasa akan menggigit roti salib panas, dan semua akan bersama-sama untuk makan ham atau kambing. Pada hari Ahad yang lain, ini mungkin kelihatan aneh. Namun pada Paskah semua perkara ini sangat sesuai dan digalakkan. Tapi kenapa?

Edibles Paskah

Domba

Walaupun ia tidak boleh menjadi telur coklat paling popular, kambing adalah yang paling tradisional Paskah makan. Mengikut Oxford Companion to Food, kepentingannya didasarkan pada Kekristianan dan Paganisme, ketika Easter tidak ada tetapi perayaan ekuinoks musim semi dilakukan. Dalam teologi Kristian, kambing melambangkan pengorbanan diri Yesus sebagai “Anak Domba Allah”. Tetapi konsep kambing korban ditetapkan kembali kepada Pagan ketika kambing melambangkan musim semi, seperti ketika kambing sudah siap untuk disembelih.

gambar

Con Poulos

Kaki Domba yang dipanggang

Ham

Menjadi daging lebih banyak daripada kambing di Amerika, ham menjadi makanan Paskah pilihan awal dalam sejarah Paskah Amerika. Ia tidak menyakiti bahawa pada hari sebelum penyejukan, daging disembuhkan pada musim gugur dan bersedia untuk dimakan pada musim bunga, menjadikannya sebagai rawatan sempurna selepas Lenten. Ham juga digunakan sebagai maskot daging oleh orang Kristian awal, menurut FoodTimeline.org.

Ini tender ham dish is easy to make — it uses only five ingredients. <strong>Resipi:</strong> Ham Nanas-Glazed “title =” Ham Pineapple-Glazed ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f93d0305e6f_-_pineapple-glazed-ham-th2.jpg?resize=480:*”<br/>/></picture></div></div></div><p class=

Ham-nan bersalut

Telur

Hari-hari ini tidak akan menjadi Paskah tanpa telur. Sama ada plastik dan tersembunyi di dalam semak belukar, dibungkus dan diperbuat daripada coklat atau dimasak dalam gaya tradisional, telur merupakan simbol utama Paskah sekular (selain daripada kelinci itu dengan bakul). Telur bergabung dengan kambing sebagai simbol musim bunga dan kelahiran semula. Tetapi telur juga mempunyai sambungan Kristian. Menurut The Encyclopedia Katolik, dalam kekristenan awal, telur merupakan salah satu perkara yang haram untuk dimakan semasa Kusta. Jadi mereka adalah salah satu perkara pertama yang dimakan dalam perayaan akhir Kusta. Telur juga melambangkan kelahiran semula manusia melalui pengorbanan diri Yesus.

<p>Bacon renyah menambah kekacauan asin dan pimientos cincang menambah sedikit rasa manis untuk resipi telur klasik.</p><p><b>Resipi: </b><b>Telur Down-Home Deviled</b></p><p>“title =” Down-Home Deviled Devices ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f93a4eed6d4_-_down-home-deviled-eggs-th2.jpg?resize=480:*”<br/>/></picture></div></div><div class= Scott dan Zoë

Telur Down-Home Deviled

Hot Cross Buns

Petikan Timeline Makanan A-Z Makanan & Minuman sebagai mengatakan bahawa “amalan makan kek kecil khas pada masa perayaan Spring seolah-olah tarikh kembali sekurang-kurangnya kepada orang-orang Yunani kuno.” Roti silang panas adalah khusus khusus Paskah, terutamanya kerana mereka mempunyai salib pada mereka dalam pembekuan, melambangkan, tentu saja, Kekristianan dan salib di mana Yesus mati. BBC menulis bahawa berkongsi satu roti ini dengan seorang teman di Good Friday akan menyusun persahabatan. Menurut Oxford Companion to Food, roti adalah objek pengorbanan biasa dan kuno. Orang-orang Mesir yang digunakan untuk menawarkan kek kecil yang ditandai dengan simbol dewa dan orang Yunani dan Rom mempunyai amalan yang serupa. Orang Saxon makan roti yang menghormati dewi cahaya, Eostre. Bunyi akrab? Ia adalah asal perkataan Paskah.

Ini seasonal British specialty, known for its raisins, candied citrus peel, and crosses of sweet white icing, has long delighted families come Easter morning.

Alan Richardson

Hot Cross Buns

Apakah makanan Paskah kegemaran anda dan apa yang ada pada menu anda untuk hujung minggu ini?