Oven mudah alih ini menjadikan Pizza dalam 60 saat

Pizza yang memasak dalam satu minit rata-rata mungkin mengagumkan imej-imej Pixas Parti Totino dan keajaiban ketuhar pembakar roti lain – yang bekerja untuk orang ramai Chuck E. Keju (atau lewat malam, pasca minum) – tetapi apabila anda menginginkan sesuatu yang sedikit pelamun, ia tidak memotongnya. Itulah sebabnya mudah untuk mengabaikan ketuhar pizza mudah alih Uuni. Ia mendakwa memasak pai kayu yang dipecat kayu dalam waktu 60 saat rata – dan difahami, yang kelihatannya terlalu baik untuk menjadi kenyataan.

Tetapi ia cepat mengumpul kultus berikut untuk hidup sehingga gembar-gembur (pemijaran 1,567 catatan Instagram dengan #uunified), dan berbuat demikian untuk sebahagian kecil daripada kos pizza pizza biasa.

BELI IT SEKARANG: Uuni Pizza Oven, $ 299; Amazon

Lihat siaran ini di Instagram

Saya tidak akan memohon maaf atas nanas pada pizza … #

Satu jawatan yang dikongsi oleh Thomas Peltzer (@pelles_neapolitan_pizza) pada

“Saya mula-mula merancang Uuni kerana saya tidak dapat mencari oven yang dipecat kayu di bawah $ 1,000,” kata pengasas Kristian Tapaninaho dalam video untuk perkakas itu, yang berharga $ 299.

Uuni Pizza Oven

Uuni

Ketuhar yang kecil dan licin ini boleh dimuatkan pada meja luaran biasa – ia hanya 19 inci panjang dan lebar 14 inci – tetapi lebih mengesankan daripada saiznya adalah bagaimana ia berfungsi. Ia menggunakan pelet kayu bukannya kayu tradisional, dan pizza terletak di atas papan pembakar batu di dalam ketuhar yang menjadi sangat panas, sangat cepat, memberikan pizza kerak segar dan topi yang halus. Ia mengambil masa kira-kira 10 minit untuk mencapai 932 darjah F, menurut kenyataan akhbar.

Lihat siaran ini di Instagram

Re “Uni” kembali dengan keluarga selepas perjalanan panjang, dan cara yang lebih baik untuk meraikan daripada pesta pizza. Kegemaran saya adalah dua pizza pencuci mulut … Nutella dengan blueberries & Nutella dengan buah ara, blueberries, walnut dan kemangi. Terima kasih kepada bro kerana memberi saya ketuhar pizza @uihihq. TUKAR KIRI UNTUK SEMUA PHOTO #lovemygirls #Uuni #uunified

Satu jawatan yang dikongsi oleh Franco Perrotta (@fpbono) pada

Uuni, yang bermaksud “pizza” di Finlandia, sebenarnya adalah hasil kempen Kickstarter Tapaninaho yang disiarkan semula pada tahun 2012. Dia menetapkan matlamat untuk menaikkan £ 7,500 – dan lebih daripada dua kali ganda, membawa £ 17,136. Kini, ketuhar yang dijual di Amazon, melalui Uuni.net, dan BBQGuys.com, perkapalan ke lebih dari 60 buah negara di seluruh dunia.

Ikut Delish pada Instagram.

Muat turun Delish aplikasi.

Loading...