Saya Hidup Seperti Kevin McCallister Dalam ‘Home Alone 2,’ Dan Semua Perkara Baik Dalam Kehidupan Saya Rusak

Malah 25 tahun kemudian, sukar untuk menonton Kevin McCallister Rumah Sendiri 2 tanpa pemikiran yang kuat: Sial, rasanya menjadi gangsta. Kanak-kanak itu tersilap mengejar pesawat ke New York, manakala seluruh keluarganya mengetuai ke Florida untuk cuti, dan bukannya meletihkan, dia bercuti begitu sukar sehingga dia membuat DJ Khaled, Kardashians, dan pelakon Floribama Shore cemburu. Oh, dan dia mengalahkan bandit yang kelihatan abadi yang selalu membunuh dia.

GTFO - Home Alone - Room With Candace

Chelsea Lupkin

Percutian beliau yang tiba-tiba di New York adalah sangat mewah yang memberi inspirasi kepada orang ramai untuk menghubungi The Plaza – hotel yang mewah di mana McCallister tinggal di dalam filem – untuk menempah perjalanan mereka sendiri. Ia juga mendorong The Plaza untuk memulakannya sendiri Rumah Sendiri 2-pakej bertema. Ia hanya masuk akal, oleh itu, pada sekuel 25th ulang tahun, mereka menghidupkan semula tawaran itu dengan beberapa kemas kini untuk 2017.

BELI IT SEKARANG: Rumah Sendiri 2 DVD, $ 7.99; Amazon

Terdapat satu bahagian lantai bawah yang dibina untuk mencerminkan Toy Chest Duncan, kedai mainan FAO Schwartz-esque dari filem (yang, fakta yang menyenangkan, sebenarnya difilemkan di Chicago!), Serta sebuah gerai foto di mana anda boleh membuat re- mengesahkan adegan dari filem, seperti melemparkan kaleng cat pada penyamun yang tidak akan mati. Sebagai sebahagian daripada pakej, anda akan mendapat Rumah Sendiri 2 ransel dan cat boleh diisi dengan DVD dari semua lima – ya, lima – Rumah Sendiri wayang. Namun, keseronokan sebenar adalah gerai ais krim ais krim.

Sama seperti filem itu, ia disandarkan ke bilik anda dan mempunyai plat besar coklat-karamel dan vanila ais krim, bersama-sama dengan bumbung topping seperti sos karamel, M & M, ceri, taburan pelangi, mutiara coklat, dan sos fudge. Ini bukan ais krim diskaun, sama ada – saya terpesona oleh teksturnya yang berkrim. Ternyata itu dibuat di rumah, dan para tukang masak, kata tukang masak, adalah karamel di dalam es krim: Itu menjadikan coklat lebih halus dan lebih mudah diandalkan.

GTFO - Home Alone - Sundae

Chelsea Lupkin

Plaza juga menyerang Menu ’90s Throwback’ untuk menghormati filem itu, yang dihidangkan di Dewan Makanan Inggeris Todd di ruang bawah tanah hotel. Koki eksekutif Sani Hebaj dan pasukannya mula membiasakan snek kanak-kanak yang paling ikonik pada dekad itu, kemudian memberi mereka twist mewah. Terdapat SpaghettiOs, yang menampilkan pasta buatan sendiri yang dibentuk ke dalam logo P’s Plaza; Luxe-ables, twist canggih pada Lunchables yang berdagang ham dan keju berlendir untuk prosciutto cotto dan segar burrata dengan vinaigrette tomat; bahkan cincin bawang Funyun dengan trelerle aioli. Pemecah senaman, bagaimanapun, adalah Todd Pockets yang pepperoni-dan-keju, yang datang dalam sampul kadbod yang kelihatan seperti Hot Pockets.

Apabila ia datang kepada merawat nostalgia, anda cenderung untuk mengingati perkara-perkara yang lebih baik daripada mereka. Dalam kes ini, mereka benar-benar lebih baik, memandangkan bahan-bahan dan chef-y, riff artisanal pada makanan yang dibungkus. Saya tidak akan dapat menikmati Chef Boyardee lagi, sekarang saya telah membuat bakso mini dari awal.

GTFO - Home Alone - 90s Menu

Chelsea Lupkin

“Ia dinaik taraf, segala-galanya dinaik taraf,” kata Hebaj, sambil menambah bahawa ia mungkin menjadi hidangan kegemaran McCallister, walaupun dia tidak terlalu besar pada pepperoni.

Malah minuman klasik mendapat sentuhan dewasa. Plaza Punch pada dasarnya adalah Capri Sun berduri, berkhidmat dalam beg yang sama. Ia dimuatkan dengan wain putih Vermentino dan St Germain, minuman keras elderflower, dan sementara buahnya, ia membungkus pukulan kuat.

Minuman yang lebih berbahaya ialah Sunny Te, riff pada Sunny Delight yang dipenuhi dengan jus nanas, rum cahaya, rum gelap, Cointreau, dan Angostura. Ia mempunyai rasa tropika, nanas-OJ seperti yang anda tidak perasan minuman keras – sehingga anda berdiri.

Keranjang sundae akan menetapkan anda kira-kira $ 200, kata Hebaj, dan walaupun anda memesan salah satu dari segala-galanya dari menu throwback, itu akan menambah hingga $ 116 lagi. Pricey, tetapi masih jauh dari $ 967 McCallister yang dibelanjakan untuk perkhidmatan bilik dalam filem.

GTFO - Home Alone - Candace Jumping On Bed

Chelsea Lupkin

Kadar untuk bilik dengan Rumah Sendiri 2 pakej bermula pada $ 895, walaupun jika anda mahukan suite mewah, pelbagai bilik seperti yang dipaparkan dalam video di atas, anda lebih baik mula menyimpan sekarang. Royal Suite, yang dilengkapi dengan dapur sendiri, gim peribadi, dan lif persendirian, akan membuatkan anda kembali $ 40,000 malam. Tidak, itu bukan salah taip. Ada sebab mereka panggil Royal Suite itu.

Anda boleh hidup la vida McCallister sehingga 29 Oktober 2018, walaupun menu mundur hanya akan tersedia sehingga akhir bulan Januari. Untuk menempah tempahan, semak theplazany.com, atau ikuti nombor telefon yang digunakan dalam filem – itu nombor tempahan sebenar untuk hotel.

Jika perjalanan ke New York tidak dalam karya, anda juga boleh mengambil edisi ulang tahun ke-25 Rumah Sendiri 2 pada Blu-ray atau DVD.

Ikut Delish pada Instagram.

Muat turun Delish aplikasi.