Saya Memasuki A Major Mac Dan Keju Cookoff Dan Hampir Menghancurkan Jiwa Saya

• Anda mesti memasak sekurang-kurangnya 10 paun pasta kering untuk bersaing.

• Anda perlu memberi makan 1,500 – dan berbuat demikian dapat membuat anda kembali pembayaran hipotek penuh.

• Markah pemenang $ 200 kepada amal kegemaran mereka, hak-hak membual, dan dunia salji makaroni emas.


Hampir 24 jam dan mandi yang lama kemudian, saya masih mencari debu-debu di atas kulit saya Flamin ‘Hot Cheetos batu bata merah. Ia tidak akan pergi, seperti bau yang lingering daripada Pepper Jack yang dibakar – dan umum “Apa yang berlaku kepada saya ?!” kebingungan yang menjejaskan fikiran saya.

Saya berangkat untuk menakluk Chester County Mac dan Cookoff Cookey, dan sekarang, saya gembira saya terselamat.

Semuanya bermula dengan idea yang tidak begitu tidak masuk akal, didorong oleh menonton terlalu banyak episod Perang Cupcake: Apa itu benar-benar suka memasak masak? Saya telah membangunkan resipi untuk Delish, tetapi saya tidak pernah menyampaikan makanan saya kepada khalayak melebihi pesta ulang tahun purata anda, potluck, atau pesta ulang tahun ke 5 abang saudara di Chuck E. Cheese. Mengenai spektrum amatur kepada Iron Chef, saya seperti bekas bintang TV realiti yang melancarkan blog gaya hidup untuk memulihkan kerjayanya. Anda tahu, tahap itu. Oleh itu, apabila peluang timbul untuk membakar makaroni dan keju di masak, keghairahan saya yang tidak terkawal telah mengambil alih, dan saya dengan cepat membuang $ 30 untuk memasuki.

Cabaran No. 1: Datang Dengan Resipi Untuk Kemenangan

Memutuskan apa yang perlu dilakukan adalah tidak ada perasaan. Kami berada di zaman kegemilangan makanan stunt, di mana walaupun Starbucks tidak mempunyai menu, Oreo melepaskan rasa perut utama baru setiap bulan, dan makanan segera memukul lorong makanan ringan, mencetak gol besar dengan kerjasama seperti Doritos Locos Tacos dan gooey Burger King, goreng Mac dan Cheetos. Jika anda mahu menonjol, anda perlu berani.

Oleh itu, saya mengambil satu halaman dari buku play Burger King (boleh dikatakan kesilapan pertama saya, kerana apabila di Bumi ada sesiapa yang pernah menginginkan Burger King?), Menyebarkan makanan kegemaran kegemaran Amerika yang boleh dikatakan sebagai makanan ringan kesenangan yang paling disukai: Cheetos. Rapper Rida Rida mengagumi kombinasi, jadi – sebagai Floridian asli – rasa seperti kewajipan sivik saya untuk membawa hidangan kepada orang ramai.

Flamin Hot Mac & Cheetos

Chelsea Lupkin

Saya tidak menetap untuk mana-mana Cheetos sahaja. Anda boleh mendapatkannya pada pemanduan melalui. Ini akan menjadi mac berkrim dengan sedikit tendangan – sopan cayenne dan keju Pepperjack – semua dipertingkatkan dengan topping roti yang terbuat dari Flamin ‘Hot Cheetos, atau FHC untuk jangka pendek. Lagipun, snek sangat disayangi bahawa beberapa sekolah mengharamkan mereka, kerana itu semua anak makan untuk makan tengahari.

Cabaran No. 2: Mendapatkan Mac Saya Tanpa Pergi Patah

Dalam masa beberapa jam selepas masuk, e-mel dilancarkan, memberi taklimat kepada saya mengenai apa yang ada di kedai. Acara itu berlaku di padang tanpa elektrik, jadi saya perlu menyediakan ketuhar saya sendiri – kecuali saya seorang tukang masak profesional, dalam hal ini saya boleh menggunakan dapur restoran saya dan hanya muncul dengan dulang premade makanan. Kalaulah.

Oh, dan saya perlu membuat 10 paun makaroni dan keju.

Mac berat, saya fikir. Itulah apa? Dua dulang? Saya mempunyai ini. Kemudian saya membaca cetakan halus.

Ia adalah 10 paun pasta kering, sekurang-kurangnya. Ini bermakna 10 kali resipi yang saya buat di dapur saya sendiri, kerana – dapatkan ini – saya akan memberi makan kira-kira 1,500 orang selama tiga jam. Itulah hampir separuh penduduk Downingtown, PA, di mana periuk api berlaku. HALF PENDUDUK BANDAR.

Selepas beberapa panggilan panik, saya menyedari bahawa ia akan berharga hampir $ 900 untuk menyewa oven untuk hari: $ 300 untuk sewa, ditambah tambahan $ 280 untuk menjamin penurunan pada masa tertentu dan $ 280 lagi untuk mengambilnya sama hari. Semua untuk memenangi $ 200 untuk amal pilihan saya, serta hak bercakap dan dunia salji makaroni keemasan, yang terbuat dari balai mason dan mi siku kering.

Macaroni Trophy

Chelsea Lupkin

The Rotary Club of Thorndale, yang menganjurkan acara itu, datang untuk menyelamatkan saya. Mereka menyewa beberapa ketuhar untuk memasak untuk digunakan, tetapi saya masih perlu menyewa kereta, membeli bahan-bahan, dan mendapat khemah, meja, dan stesen basuh tangan (semua diperlukan oleh jabatan kesihatan untuk menyediakan mac saya di lokasi).

Walaupun dengan banyak belanja murah, ia tidak murah:

 • Kereta sewa untuk hujung minggu: $ 480
 • Hotel (dengan peti sejuk penuh, untuk menyimpan 60 bungkus keju, 2.5 galon susu dan 16 batang mentega): $ 134
 • Bahan-bahan, khemah tempat duduk, meja 6-kaki, stesen basuh tangan yang diperlukan, dan bekalan poster untuk tanda Flamin ‘Hot Mac dan Cheetos saya: $ 480
 • Gas: $ 33
 • Tol: $ 19.70
 • Bayaran kemasukan: $ 30

  JUMLAH: $ 1,176.70

  Candace Can Compete

  Chelsea Lupkin

  Itulah pembayaran gadai janji. Itu lebih daripada dua kereta pertama saya yang digabungkan. Itu mungkin apa yang saya akan bayar doktor saya jika saya terus memikirkan berapa banyak wang yang saya habiskan pada hujung minggu ini.

  Cabaran No. 3: Cheesin ‘Solo

  Anda tahu apa yang bisu? Berfikir anda boleh memasak untuk 1,500 orang – dan berkhidmat kepada mereka semua – sendiri. Suami saya keluar dari bandar, dan kebanyakan kawan saya tahu lebih baik daripada terlibat dalam perjalanan selama tiga jam di atas nama makaroni kemuliaan, tetapi saya tidak akan membiarkannya menghentikan saya.

  “Kami mungkin Ada orang yang memasuki satu sama lain sebelum ini, “kata penganjur acara Autumn Katzenmoyer.” Kebanyakan pasukan adalah 2 hingga 6 orang, walaupun, jadi … kita boleh meraih sukarelawan atau dua untuk membantu anda, jika anda memerlukannya! “

  Boy, adakah saya memerlukannya.

  Cabaran No. 4: Rasa (Cukup Secara Secara Berta) Tidak berkuasa

  Walaupun para koki profesional boleh memasak di dapur restoran mereka, tukang masak di rumah – AKA satu orang lain dan saya sendiri – terpaksa membuat segala-galanya di tempat. Setelah menunggu sejam untuk air mendidih, saya mula mempersoalkan ketuhar sewa reyot saya. Semua pembakar tinggi, tetapi mereka tidak melakukan apa-apa. Saya cuba untuk tidak panik. Ia adalah pukul 10:45 pagi, dan orang ramai akan membiasakan diri untuk mencuba Flamin ‘Hot Mac dan Cheetos pada waktu tengah hari. Saya mempunyai jam dan 15 minit untuk memberi makan 1,500.

  Candace Can Compete

  Chelsea Lupkin

  “Itu saya tahun lepas,” rakan saingan John Hayes meyakinkan saya. “Mereka pembakar seperti memegang lebih ringan sehingga periuk air dan cuba untuk memasaknya.”

  Hayes adalah ahli pasukan barbeku yang kompetitif, Piggy Smallz BBQ (juga dikenali sebagai Notorious P.I.G.). Tahun lepas, pasukan memenangi dengan mac goreng dan keju bola mereka – yang mereka masak satu demi satu, dengan menggunakan pembakar berfungsi. Kali ini, mereka membawa gear mereka sendiri.

  “Kami mula memasak pada pagi hari Jumaat, bekerja sepanjang hari dan lagi pada hari Sabtu, sehingga kira-kira jam 3 pagi,” jelas Hayes. “Kemudian, kami tiba di sini sekitar pukul 9 pagi dan telah memasak sejak itu.”

  John Hayes, Notorious PIG

  John Hayes, PIG terkenal
  Chelsea Lupkin

  Berikutan pendahulunya, saya mematikan ketuhar dan tiga pembakar, bekerja dalam kelompok kecil untuk bersaing dengan permintaan. Melihat SOS saya, Katzenmoyer bercakap dengan dua chef lain yang bersaing, yang menawarkan saya pembakar untuk mendidih lebih banyak pasta. Perlahan tetapi pasti, ia akan datang bersama-sama. Sama seperti saya datang tidak terkejut.

  Cabaran No. 5: Meluluskan Ujian Keselamatan Kesihatan Durjana

  Tiada masa yang dibelanjakan untuk membungkus, memasak, memasak, dan memasak bermakna apa-apa jika anda tidak lulus ujian keselamatan makanan, di mana inspektor yang diperakui menjangkau ruang memasak anda, memastikan keseluruhan pasukan anda menggunakan sarung tangan, mempunyai mencuci tangan penuh stesen (tis basah dan Purell tidak akan memotong!), dan bahawa makanan anda disajikan pada suhu yang betul, sehingga anda tidak mempunyai insiden Chipotle.

  Semasa dia menenggelamkan termometer memasak ke dalam mac saya, saya berdoa kepada tuhan-tuhan keselamatan makanan. Dada saya diperketat seperti yang terperangkap dalam cengkaman wakil sehingga dia akhirnya tersenyum dan berkata, “Anda lulus,” kemudian berjalan ke khemah seterusnya.

  Pelepasan manis. Kini saya terpaksa memenangi orang ramai yang lapar yang mula beratur di khemah saya.

  Cabaran No. 6: Bermain Nombor Permainan

  Untuk memastikan orang ramai lapar gembira – walaupun Katzenmoyer memberi amaran kepada saya untuk hampir tidak mengisi cawan, maka mac akan bertahan selagi mungkin – saya merangkul satu sangkar penuh ke dalam setiap cawan soufflé 3.5 auns. Orang yang dibayar untuk mencuba mac ini, dan orang yang merasa ripped tidak mengundi untuk anda, Saya berazam.

  Jadi saya pergi dengan sudu yang hangat – merampas seorang isteri kawan, yang saya kenal selama dua jam, untuk membantu saya berkhidmat semasa saya memasak, melemparkan permintaan maaf ke atas bahu saya ketika kami berlari keluar dari satu dulang dan saya dengan pantas menolak satu lagi ke dalam ketuhar.

  Dalam masa satu jam, keseluruhan inventori kami dihapuskan. Masih ada dua setengah jam penghakiman.

  Pembuat rumah yang lain, sebahagian daripada pasukan pertandingan cabai yang dikenali sebagai Happy Honkers, juga berlari keluar. Baki enam pasukan semuanya diketuai oleh koki profesional – yang semua tahu lebih baik, telah mengubah mana-mana dari 30 hingga 150 paun pasta kering ke dalam trak beban mac dan keju.

  Gembira Honkers

  Michael Shanley, Happy Honkers
  Chelsea Lupkin

  Ia memukul saya: Semakin cepat anda kehabisan, semakin sedikit orang boleh mencuba mac anda – dan dengan itu mengundi untuknya. Saya tidak mempunyai peluang untuk memenangi Anugerah Pilihan Rakyat – yang diturunkan kepada dua pasukan berduel, La Cabra Brewing dan Notorious P.I.G., yang terus mengangkut lebih banyak mac, enggan keluar dari stok.

  “Saya seorang yang berdaya saing, dan saya di dalamnya untuk menang,” kata John Hearn dari La Cabra. “Jika dia tidak berhenti, saya tidak berhenti.”

  La Cabra Brewing, sebuah kilang bir dan pub di Berwyn, PA, menyediakan kira-kira 150 paun mac IPAnya pada hari itu. Walaupun namanya, hidangan itu tidak termasuk setitik bir: IPA berdiri untuk ramuan utamanya, yang termasuk saus keju terkenal Idintzabal, madu chipotle, dan perut daging babi. Setiap langkah dipertimbangkan dengan teliti – dan bukannya mendidih pasta dalam air masin, mereka dipenuhi dengan campuran sayuran ladang rumah tangga. Keputusan akhir adalah mac zesty, ultra-krim yang sangat buruk.

  John Hearn, La Cabra Brewing

  John Hearn, La Cabra Brewing
  Chelsea Lupkin

  Sama-sama menghancurkan jiwa bagi saya untuk mencontohkan adalah goreng Mac dan bola keju terkenal Notorious P.I.G. Kerana pasukan mereka mempunyai dapur profesional, mereka mula mempersiapkan pada hari Jumaat, bekerja sehingga pukul 3 pagi tangan lebih dari 1,800 bola untuk pertandingan Ahad.

  Dan pemenangnya adalah …

  Makanan ringan juga menawarkan hadiah tempat pertama, kedua dan ketiga – lebih banyak glob salji makaroni, dengan $ 200 lagi untuk anjing teratas – berdasarkan panel hakim. Undian mereka diukur, dan dari lapan kita, saya terlepas trofi makaroni gangsa dengan 1 mata. Saya adalah 9 mata malu untuk mengikat untuk pertama, daripada potensi 165 mata. Begitu dekat, dan setakat ini.

  “Anda datang lebih awal daripada empat koki sepenuh masa,” kata Katzenmoyer selepas pertandingan itu. “Kami sangat kagum dengan pasukan wanita pertama, pertama!”

  Makan Malam Bangin, Bethlehem, syarikat katering berasaskan PA, memenangi undi para hakim dengan mac dan keju gaya Selatan mereka, yang menampilkan satu ramuan rahsia yang tidak dijangka: ram yang dibumbui. Para hakim menyukai tekstur berkrim, mi tegas, dan tendangan tajam sedikit.

  Erik Eppler, Bangin' Meals Catering

  Chelsea Lupkin

  Sedangkan untuk Pilihan Rakyat, dengan baik, saya sangat jauh dari kompetitif, meletakkan ketujuh dari kedelapan. Aduh. Pada akhirnya, Notorious P.I.G. membawa pulang dunia salji makaroni keemasan.

  “Ini adalah salah satu hari kegemaran saya tahun ini,” kata Hayes. “Ia lebih baik daripada Thanksgiving, Krismas, dan Draf NFL.”

  Akhirnya, acara ini mengumpulkan lebih daripada $ 14,000 untuk Rotary Club, yang menyumbangkan 10 peratus daripada pendapatan tersebut kepada Dana County Chester untuk Wanita dan Gadis. Setiap tahun, kumpulan itu memilih satu untung yang berbeza untuk menaja, selain menawarkan setiap pemenang $ 200 kepada amal pilihan mereka.

  Apabila Katzenmoyer bertanya kepada saya sama ada saya akan bersaing sekali lagi – semua habuk Cheeto masih menutupi pakaian saya, entah bagaimana walaupun berbunyi di rambut saya – saya tidak teragak-agak: “Ya, pasti – tetapi dengan organisasi yang lebih baik!”

  Saya akan menang dunia salji makaroni atau pergi memecahkan masalah, itu pasti.

  Ikut Delish pada Instagram.

  Muat turun aplikasi Delish.

  Loading...